General Armageddon'dan saldırı açıklaması: Büyük kayıplara yol açar

Ukrayna'daki savaşın başındaki Rus komutan Sergey Surovikin, NATO'nun Ukrayna'yı Herson'da yasaklanmış savaş yöntemlerine zorladığını iddia ederek, "Bu büyük kayıplara yol açabilir" dedi.

General Armageddon'dan saldırı açıklaması: Büyük kayıplara yol açar
General Armageddon'dan saldırı açıklaması: Büyük kayıplara yol açar
GİRİŞ 19.10.2022 10:57 GÜNCELLEME 19.10.2022 12:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'daki birliklerinden sorumlu komutanı Sergey Surovikin, Ukrayna’daki savaşın son durumuna ilişkin devlet televizyonuna ilk kez açıklamalarda bulundu.

Komutan Surovikin, "Bir bütün olarak özel askeri operasyon bölgesindeki durumu gergin olarak tanımlayabiliriz. Düşman sürekli olarak Rus birliklerinin mevzilerine saldırmaya çalışıyor" diyerek, zor kararlar alabileceklerine dikkat çekti.

Surovikin, durumun özellikle güneydeki Herson şehri çevresinde zor olduğunu belirterek, "Rus ordusu, her şeyden önce Herson nüfusunun güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Vladimir Putin ile Sergey Surovikin

"NATO YASAKLANMIŞ SAVAŞ YÖNTEMLERİNİ KULLANABİLİR"

Surovikin, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin NATO komutanlığı, hem Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nde hem de sivil nüfus arasında herhangi bir zayiata bakılmaksızın uzun süredir Kiev'den Herson yönünde saldırı operasyonları talep ediyor" diyerek, Rus ordusunun Kiev'in Herson bölgesinde "yasaklanmış" savaş yöntemlerini kullanma planlarının farkında olduğunu da belirtti.

"BÜYÜK KAYIPLARA YOL AÇABİLİR"

Surovikin, "Yani Ukrayna, Dinyeper Nehri üzerinde bulunan Kakhovka hidroelektrik santraline büyük bir saldırı, Herson'a büyük roket ve topçu saldırıları hazırlıyor. Bu eylemler, bu büyük sanayi merkezinin altyapısının tahrip olmasına ve sivil nüfus arasında büyük kayıplara yol açabilir" şeklinde konuştu.

"UKRAYNA'DAN SADECE NATO'DAN BAĞIMSIZ RUSYA'YA SODT ÜLKE OLMALARINI İSTİYORUZ"

Surovikin, Ukrayna’nın Rus ordusunu görevlerinden uzaklaştırmak için tüm gücünü cepheye aktardığını, bu gücün büyük çoğunluğunun "uygun şekilde eğitilmemiş bölgesel savunma birimleri" olduğunu öne sürdü.

Surovikin, "Düşmanın günlük kayıpları yüzlerce zaiyata tekabül ediyor. Bizim farklı bir stratejimiz var. Hızlı taarruzları hedeflemiyoruz, her askeri yedekliyoruz ve düşmanın saldıran kuvvetlerini metodik olarak eziyoruz. Bu, yalnızca kendi kayıplarımızı en aza indirmekle kalmıyor, aynı zamanda sivil nüfus arasındaki kaybı da önemli ölçüde azaltıyor" şeklinde konuştu. "Düşman, Ukrayna vatandaşlarını ölüme iten suç rejimidir" diyen Surovikin, "Biz Ukraynalılarla tek bir halkız ve sadece Ukrayna'nın Batı'dan, NATO'dan bağımsız ve Rusya'ya dost bir devlet olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

"GENERAL ARMAGEDDON VE HALEP KASABI" OLARAK BİLİNİYOR

8 Ekim'de Ukrayna'daki Rus birliklerin başına getirilen Surovikin, başta Halep olmak üzere Suriye'de çok sayıda sivilin öldüğü Rus bombardımanlarını yönetmişti. Ayrıca Çeçenistan'da insan hakları ihlalleriyle suçlanan birliklerin de başında bulunan Surovikin, sert ve alışılmışın dışında savaş yaklaşımı nedeniyle meslektaşları arasında "General Armageddon" olarak tanınırken, "Halep Kasabı" lakabıyla da biliniyor.

KAYNAK: İHA, HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 10
  • mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam ''Düşman sürekli olarak Rus birliklerinin mevzilerine saldırmaya çalışıyor'' diyor. Kendileri çiçek vermeye gitmiş sanki...
    Cevapla
  • Adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Cok agir olacag doyusler
    Cevapla
  • Adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna rus ayni millet kardesh millet
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    ne firavunlar gördü yeryüzü kendini hakim sanan, ama bir avuc toprak olup gittiler, 100 yil sonra hepimiz ayni olacaz ... bugun gurleyen varliklarin hicbiri olmayacak cooook yakin zamanda
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir Davut çıkar sapan taşı ile vurur öldürür. Allah'ın cc dünyasında Allah'ın cc dediği olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lübnan'da büyük patlama! İsrail, Hizbullah'ın silah deposunu vurdu
MHP’li Osmanağaoğlu'ndan kritik uyarı: 'Harmandalı Çöplüğü patladı, patlayacak'