Putin'in Ukrayna restine Güney Kore'den yanıt
Vladimir Putin'in restine yanıt veren Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-Yeol, "Ukrayna'ya her zaman insani ve barışçıl destek sağladık ve herhangi bir ölümcül silah sağlamadık" ifadelerini kullandı.
24 Şubat'tan bu yana devam eden Rusya ile Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. Atlantik ötesi ve müttefiklerinin savaşı uzatma adına Ukrayna'ya kontrollü silah desteği Rusya'nın hedefinde.
"TÜM ÜLKELERLE BARIŞÇIL İLİŞKİLER KURMAK İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ"
Son olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Güney Kore'nin Ukrayna'ya silah ve mühimmat tedarik etmesi halinde Seul-Moskova ilişkilerinin sarsılacağı şeklindeki sözlerine Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-Yeol'dan yanıt geldi.
Ukrayna'ya insani yardım malzemesi sağladıklarının altını çizen Yoon, "Uluslararası toplumla koalisyon halinde Ukrayna'ya her zaman insani ve barışçıl destek sağladık. Ancak herhangi bir ölümcül silah sağlamadık" dedi. Buna rağmen konunun Güney Kore'nin egemenlik meselesi olduğunun altını çizen Yoon, "Bilmelisiniz ki Rusya dahil dünyadaki tüm ülkelerle barışçıl ve sağlam ilişkiler kurmak için çaba sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Putin'den Erdoğan açıklaması: Güçlü bir lider
Beyaz Saray'dan Rusya'ya flaş tehdit!
PUTİN RESTİ ÇEKMİŞTİ: İLİŞKİLER SARSILIR
Dün Moskova'da katıldığı bir toplantıda açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney ve Kuzey Kore'ye atıfla, "Güney Kore ile çok iyi ilişkilerimiz var ve hem Güney Kore hem de Kuzey ile her zaman diyalog kurma fırsatımız oldu. Ama artık biliyoruz ki, Güney Kore Ukrayna'ya silah ve mühimmat tedarik etmeye karar verdi" ifadelerini kullanmıştı. Putin, bunun gerçekleşmesi halinde Moskova-Seul ilişkilerinin sarsılacağını da sözlerine eklemişti.
ZELENSKİ SİLAH YARDIMI İSTEMİŞTİ
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski geçtiğimiz Nisan ayında Güney Kore Ulusal Meclisi'ne yönelik yaptığı çevrimiçi konuşma sırasında, Güney Kore'den ülkenin Rusya'ya karşı mücadelesine destek için yardım sağlamasını istemişti. Seul'un Kiev'e yalnızca insani destek göndermesi ise Moskova ile olan ilişkileri korumaya yönelik bir denge politikası olarak yorumlanmıştı.