Dünyanın en uzun yolcu treni sefer yaptı

İsviçre'de dünyanın en uzun yolcu treni seferi gerçekleştirildi. Albula-Bernina güzergahı, 2008'de UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine dahil edildi.

Dünyanın en uzun yolcu treni sefer yaptı
Dünyanın en uzun yolcu treni sefer yaptı
GİRİŞ 29.10.2022 22:08 GÜNCELLEME 29.10.2022 22:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsviçre'de Rhaetian demir yolları firması, şirkete ait 1,9 kilometre uzunluğundaki 100 vagonlu trenin, Alp Dağlarının eteklerine inşa edilen Albula-Bernina güzergahında rekor denemesi için yolcu taşıdığını açıkladı. Firma, bu trenin dünyadaki en uzun yolcu treni olduğunu duyurdu.

Rhaetian Direktörü Renato Fasciati, bu rekorun, İsviçre'nin demir yolu mühendisliğindeki başarısını ve ülkedeki ilk demir yolu inşasının 175'inci yılını öne çıkarmak için kırıldığını ifade etti.

Alp Dağları delinerek inşa edilen ve manzarasıyla çok sayıda turist çeken Albula-Bernina güzergahı, 2008'de Birleşmiş Milletler Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Dünya Mirası listesine dahil edildi. Turistik demir yolu, 22 tünel ve 48 köprüden oluşuyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    Sun yeni tunnel yapiyoruz 2023 sonunda faliyete gecer eski tunnel 110 sene ever yaoilmistir Tren vadinin icinde 4 sefer dagin icinde vadinin sagina soluna köprülerlen bir birini baglanmisteir ve böylelilen 1878 m yükselige cikiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu turistik amaçlı tren seferlerini biz de yapmalıyız. bi doğu expresimiz var ama yetersiz. canlandırmalıyız. gençlerimiz binip türkiyeyi gezsin memleketi tanısın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail şaşkına döndü, tüm sınırları kapattılar! Hamas'tan da son dakika açıklaması geldi..
Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine 155 mm L-45 DITA dopingi! En büyük siparişi verdi