TIME dergisi, Zelenski'yi "Yılın Kişisi" seçti

TIME dergisi, 1927’den bu yana her yıl düzenlediği "Yılın Kişisi" ödülünü bu yıl Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'ye verdi.

TIME dergisi, Zelenski'yi "Yılın Kişisi" seçti
TIME dergisi, Zelenski'yi "Yılın Kişisi" seçti
GİRİŞ 07.12.2022 16:18 GÜNCELLEME 07.12.2022 16:43
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

TIME dergisi, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yi Rusya'nın işgalinde gösterdiği liderlik nedeniyle "Yılın Kişisi" olarak seçti.

Dergi ayrıca, ülkenin direncini işaret ederek "Ukrayna'nın ruhunu" da Yılın Kişisi listesinde tanıdı.

TIME dergisinin, karara ilişkin açıklamasında "Bu yılki seçim hafızalardaki en net seçimdi. Ukrayna savaşı insanı ister umutla ister korkuyla doldursun, Zelenskiy on yıllardır görmediğimiz bir şekilde dünyayı harekete geçirdi. 24 Şubat'ta Rus bombalarının düşmeye başlamasından sonraki haftalarda, Kiev'den kaçmama ve destek toplama kararı çok önemliydi. 25 Şubat'ta kabinesinin yerli yerinde olduğunu gösteren ilk 40 saniyelik Instagram gönderisinden; Parlamentolar, Oscar törenleri, Grammy Ödülleri gibi salonlara uzaktan yaptığı konuşmalara kadar her yerdeydi. Dünyayı kasıp kavuran bir eylem dalgası başlattı" denildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 42
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    milyonlarca insanı yurdundan edip sığınmacı yaptığı ve batının kuklası olduğu için olmuştur
    Cevapla
  • Zaza aydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna'nın yıkımına sebep olan insanların ölümüne sebep olan bu adamdır.
    Cevapla
  • antep2701 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen yılın soytarısı.. artist ayaklarıyla ülkeyi savaşa soktu... Kırım bile elden gitmişken,iki şehri verseydi de Koca ülkeyi savaşa sokmasaydı. ABD ve Yahudi'nin ağzıyla iş yapıyor artist biri..
    Cevapla
  • vurkacoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    yılın kerizi i
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB nın kayığına binip onların gazıyla ülkesini ve masum insanları ateşin ortasına atan yahudi asıllı bir zavallıya bu ödülü bilerek vermişler, belki başka ülkelerde de böyle abuklar çıkarda ülkesini ateşe atar onlarda buranın zenginlikleri ve jeopolitik alanlarına el koyarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaskoda dayatma! Bankadan kaçış yok, istedikleri fiyatı veriyorlar
Berber, kuaför ve güzellik salonları için son dakika kararı! Resmen yürürlüğe girdi