Miçotakis'in Batı Trakya ziyaretine tepki: Yoksulluk ve işsizliği gizlemeye çalışıyor
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in, 13-14 Ocak'ta Batı Trakya'ya gerçekleştirdiği ziyarete tepkiler devam ediyor. Miçotakis'in ülkedeki işsizliği ve yoksulluğu perdelemek için gerilimi artırdığı vurgulandı.
Değişim Hareketi Partisi (KINAL) İskeçe Milletvekili Burhan Baran, Miçotakis'in, eğitim gibi azınlığı yakından ilgilendiren konulara değinmekten kaçındığını, hükümetin dört yıl boyunca bölge için yapılması gerekenler konusunda yetersiz kaldığını söyledi.
Bölgedeki yüksek işsizlik oranının özellikle genç nüfusu başka ülkelere göç etmeye sürüklediğine işaret eden Baran, hükümeti, bölgenin kalkınması konusunda verdiği sözleri tutmamakla eleştirdi.
"NEDEN SİLAHLI KUVVETLERİN TÜM LİDER KADROSUNU DİNLEDİĞİNİ AÇIKLAMALI"
Ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SYRIZA) tarafından yapılan açıklamada ise "Miçotakis'in Meriç'te ulusal güvenliğin garantörü gibi davranıp adaylığını açıklaması yerine, neden silahlı kuvvetlerin tüm lider kadrosunu dinlediğini açıklamasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.
"LİMAN, DEMİR VE KARA YOLU NATO KASAPLARININ HİZMETİNE SUNMUŞTUR"
Yunanistan Komünist Partisi (KKE) tarafından yapılan açıklamada, Dedeağaç Limanı'nın, ABD ve NATO'ya "daha iyi hizmet verebilmesi için" özelleştirilmediği belirtilirken, "bölgedeki liman, demir yolu ve kara yolu NATO kasaplarının hizmetine sunulmuştur" denildi.
İŞSİZLİK VE YOKSULLUK NEDENİYLE AVRUPA'YA KAÇIŞLARI GİZLEMEYE ÇALIŞMAKLA SUÇLANDI
Açıklamada, azınlık ile ilgili Miçotakis'in, "özellikle genç nüfusu orta ve Kuzey Avrupa ülkelerine gitmeye iten yoksulluk ve işsizliği gizlemeye çalıştığı" kaydedildi.
Miçotakis'in iki günlük Batı Trakya ziyareti, Dostluk Eşitlik Barış Partisinin (DEB) de tepkisine yol açmıştı.
TÜRK AZINLIĞI MUHATAP ALMIYOR!
DEB tarafından yapılan açıklamada, Miçotakis'in, Gümülcine'deki halka sesleniş konuşmasında, Batı Trakya Türk azınlığının mevcut sorunlarıyla ilgili elle tutulur hiçbir ifade kullanmadığı belirtilmişti.
Batı Trakya Türk Müslüman azınlığının Yunan ve Avrupa bayrağı altında uyum içinde yaşamakla ilgili bir sıkıntısı olmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedilmişti:
"Azınlığın, gösterdiği bu büyük sabrın karşılığını alamamakla, onca sorunun görmezden gelinmesi ve muhatap alınmamasıyla ilgili sorunları var. Biz de Başbakan gibi Avrupalıları bölgemize, bize yapılan zulmü yakından görmeleri için davet ediyoruz."