Terör örgütü PKK, 58 genci zorla silahlı altına aldı

Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'nin kuzeydoğusunda işgalinde tuttuğu Haseke ilinde son bir haftada çoğu Arap 58 genci zorla silah altına aldı.

Terör örgütü PKK, 58 genci zorla silahlı altına aldı
Terör örgütü PKK, 58 genci zorla silahlı altına aldı
GİRİŞ 25.01.2023 15:09 GÜNCELLEME 25.01.2023 15:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK/YPG işgalindeki Haseke'de, Arap gençleri alıkoyarak zorla silahlı kadrosuna katma uygulamasını son bir haftada artırdı.

PKK/YPG'li teröristlerin köy girişleri ve ilçelerde kurduğu sözde mobil yol kontrol noktalarında Malikiyye (Derik) ilçesinde 18, Rumeylan ilçesinde 3, Kahtaniyye beldesinde 9, Gul Ağa köyünde 26, Kale köyünde 2 toplam 58 genci alıkoydu.

Teröristler, alıkoydukları gençleri Haseke'nin Malikiyye ilçesine bağlı Han el-Cebel köyündeki sözde eğitim kampına götürüyor.

PKK/YPG'li teröristler, işgal ettiği Rakka ve Deyrizor illerinde de benzer uygulamalara başvuruyor.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • sawe 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB nin insan hakları anlayışına sokak köpekleri işedi. bir ara bu itler türkiyede askere gitmemem hakkı için kamuaoyun oluşturmaya çalışmışlardoı. bu itler... mit SİAH ile CEMİL BAYIK ı yoketmöeli gerçi it ABD elçiliğindne dışarı çıkmyor ki.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail vatandaşları resmen harekete geçti! Netanyahu için yolun sonu! Tam 500 bin...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depreme hazırlık bir beka meselesidir