Katar'dan Türkiye'ye yardım seferberliği

Katar Silahlı Kuvvetlerine ait askeri nakliye uçaklarının Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye insani yardım malzemeleri taşıdığı bildirildi. .

Katar'dan Türkiye'ye yardım seferberliği
Katar'dan Türkiye'ye yardım seferberliği
GİRİŞ 18.02.2023 06:54 GÜNCELLEME 18.02.2023 09:51
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Katar Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Silahlı Kuvvetlere ait askeri nakliye uçaklarının son bir haftada insani yardım malzemelerinin yanı sıra sağlık personeli ve 4 "Agusta" tipi helikopteri Türkiye'deki deprem bölgesine naklettiği kaydedildi.

Askeri nakliye uçakları ile Katar Kızılayı, Katar Kalkınma Fonu ve Qatar Charity'in sağladığı sahra hastanesinin taşındığı belirtilen açıklamada, gönderilen insani yardım malzemelerinin içeriğinde çadır, battaniye, gıda maddesi ve hijyen ürünlerinin bulunduğu ifade edildi.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, dün yaptığı açıklamada, ülkesinin Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yaptığı gıda, sağlık ve diğer insani yardımlarının 253 milyon riyale (70 milyon dolar) ulaştığını belirtmişti.

.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • urfalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Katar kara gün dostudur Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C kardeşlerimizden razı olsun, RABB'İM onlara daha fazlasını verir inşallah. Amin.
    Cevapla
  • tunakhan07 1 yıl önce Şikayet Et
    Katar Azerbeycan Pakistan Türkiye, 4 devlet bir millet.
    Cevapla
  • Ugandalı Engineer 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun,
    Cevapla
  • Abdin23 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş Ülke Qatar Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lübnan'da panik sürüyor! Askerler şüpheli cihazı patlattı
En fazla askere sahip Müslüman ülke açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?