Almanya'daki koalisyon Avrupa'yı tıkadı: Kritik kararlar alınamıyor!
Türkiye seçimlerinde 6'lı koalisyona destek veren İngiliz haber ajansı Reuters, Almanya'daki 3'lü koasliyonun hem Almanya'ya hem de Avrupa'ya nasıl zarar verdiğini yazdı.
İngiliz haber ajansı Reuters Almanya’daki üçlü koalisyonun hem Almanya hem de Avrupa’daki kritik kararları geciktirdiğini yazdı.
Türkiye'de Mayıs ayında gerçekleşecek olan seçimlere dair geniş analizlere yer veren Reuters, geçtiğimiz günlerde Batı'nın '6'lı koalisyon'un kazanması durumunda Türkiye'den neler bekleyeceğini yazmıştı. 6'lı koalisyonun AB ve ABD ile iyi ilişkiler kuracağını yazan Reuters, Türkiye'nin "batı ittifakına nasıl kabul edileceğini" gündemine taşımıştı. Türkiye için 6'lı koalisyonu destekleyen İngiliz haber ajansı, Almanya'daki 3'lü koasliyonun hem Almanya'ya hem de Avrupa'ya nasıl zarar verdiğini yazdı.
Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin altından 'Reuters direktifi' çıktı! İlk vaadi bu oldu
DERİN FARKLAR SU YÜZÜNE ÇIKTI KRİTİK KARARLARI ETKİLİYOR...
Almanya’da hükümetin büyük yapısal zorluklarla kurulduğu ifade edilen analizde taraflar arasında derin farkların su yüzüne çıktığı bunun da Avrupa’daki kritik kararları etkilediği yorumu yapıldı.
Koalisyon her ne kadar birlikte çalışmaya yaklaşsa da koalisyon üyelerinin önceliklerinin krize neden olduğu belirtildi.
Geçtiğimiz hafta yaşanan bir kriz nedeniyle Maliye Bakanı Christian Lindner'ın 2024 bütçesinin sunumunu ertelediği ifade edilen haberde, bu tür çatlakların Avrupa'nın ekonomisini modernize etmesi için gereken projeleri geciktirdiğinden şikayet edildi.
Reuters: Erdoğan sonrası Türkiye, yeniden kabul görebilir
KRİTİK PROJELER ENGELLENİYOR
Üçlü koalisyon arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle, kamu altyapı yatırımlarının inşasının hızlandırılması, yenilenebilir enerji projelerinde bürokrasinin azaltılma gibi şu anda yaklaşık 30 civarında hükümet girişimi koalisyonun kendisi tarafından engelleniyor.
Reuters seçim anketi paylaştı, muhalif medya coştu! Rakamların foyası hızlı döküldü
AVRUPA’YI DA ETKİLEDİ
Üçlü koalisyon arasında ekonomi ve savunma gibi kritik konulardaki görüş ayrılığının, Avrupa Birliği’nin karar alma süreçlerini de etkilediği belirtiliyor. Örneğin, FDP üyesi Alman Ulaştırma Bakanı Volker Wissing’in 2035 yılından itibaren karbon salınımı yapan araçların AB içinde satılmasını yasaklayan karara yönelik itirazları nedeniyle geçen hafta yapılması gereken oylama ertelendi. Yine Alman koalisyonu içinde Ukrayna’ya destek konusundaki anlaşmazlığın da diğer ülkelerde rahatsızlık sebebi olduğu biliniyor.