Netanyahu'nun oğlu: Protestoları ABD fonluyor

Netanyahu’nun oğlu ülkedeki yoğun protestoları ABD’nin finanse ettiğini öne sürdü. Yair Netanyahu, "Amaçları Netanyahu'yu devirmek ve İranlılarla anlaşma yapmak. " dedi.

Netanyahu'nun oğlu:  Protestoları ABD fonluyor
Netanyahu'nun oğlu: Protestoları ABD fonluyor
GİRİŞ 27.03.2023 10:03 GÜNCELLEME 27.03.2023 10:55
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu, ülkede tartışmalı yargı reformuna karşı devam eden protesto gösterilerinin ABD tarafından finanse edildiğini iddia etti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun oğlu Yair, paylaştığı bir dizi tweet ve retweet ile ülkedeki hükümet ve yargı reformu karşıtı protestoların ABD Dışişleri Bakanlığı'nın finanse ettiğini savundu.

Yair Netanyahu, paylaştığı bir tweet'te, İsrail'de gerçekleşen 'hukuk devrimine' karşı protestoların arkasında Amerikalıların olduğunu ifade etti.

İSRAİL HÜKÜMETİNE İRAN BASKISI

Paylaşımda, bunun amacının Başbakan'a İranlılarla anlaşmaya varması için baskı yapmak olduğu kaydedildi.

Yair, protestoları ABD Dışişleri Bakanlığının finanse ettiğini iddia ederek, "İsrail'deki protestoların arkasında ABD Dışişleri Bakanlığı var. Amaçları Netanyahu'yu devirmek ve İranlılarla anlaşma yapmak. Şin Bet nerede?" ifadelerini kullandı.

ABD'DEN İÇİŞLERİNE MÜDAHALE

Öte yandan Arutz Sheva'ya konuşan İsrailli üstü düzey bir yetkili, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin İsrail iç işlerine önceki yönetimlere kıyasla çok fazla müdahale etmediğini belirtti.

Yetkili, "Yönetim İsrail'in özel işlerine geçmişte olduğundan daha fazla karışmıyor. Benyamin Netanyahu'yu iki kez iktidardan uzaklaştırmaya çalıştılar. Geçmişte bariz müdahaleler oldu, Bill Clinton başbakanı devirmeye çalıştı. Kendisi de bunu itiraf etti" dedi.

Yetkili, ayıca "İçişlerimiz sükunete kavuşana kadar (Netanyahu'nun) Beyaz Saray'a davet edilmeyeceği bize açıkça ifade edildi" bilgisini verdi.
 

KAYNAK: İHA, SPUTNİK
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 16
  • Turk 1 yıl önce Şikayet Et
    Buna kendisi inanıyor mu hırsız babasının yaptığı şeyi niye demiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir oyun başka birşey değil
    Cevapla
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Halkin asil sorunu hayat pahaliligi halk gunluk ihtiyaclarini karsiliyamiyor fakirlik icinde yasiyor abd eskisigibi para vermiyor uretim yok sanuc ofke natanyahu sirketlerden harac topluyor luks yasiyor halk isyan ediyor yok olup gidecek bu yahudiler
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Beni Bi Gülme aldı.... Beter Olun inşaAllah... Döktüğünüz Müslünanların Kanında Boğulun inşaAllah... Aminnnn...
    Cevapla
  • İsla 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha neler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taksici otelci dümeni böyle ifşa oldu! Meslektaşları da tepki gösterdi
İsrail askerleriyle Kassam mücahitlerinin çatıştığı anlar