Esed 12 yıl sonra Arap Birliği'nde
Suriye Devlet Başkanı Esad, 12 yıldan sonra Arap Ligi Zirvesi’ne katıldı. Esad, bugün Tunus Devlet Başkanı Kays Said ile ikili ve heyetler arası görüşmeye katıldı.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 12 yıl aradan sonra Arap Ligi Zirvesi’ne katılmak üzere dün akşam Suudi Arabistan’ın Cidde kentine geldi. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bugün zirveye katılmak için Suudi Arabistan’a doğru yola çıktığını duyurdu.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 2011 yılında ülkedeki iç çatışmalardan sonra Arap Devletleri Ligi Zirvesi’ne katılmamış ve ilk defa bu yıl, 32’ncisi düzenlenen zirveye davet edilmişti. Esad, dün akşam zirveye ev sahipliği yapan Suudi Arabistan’ın Cidde kentine geldi.
TUNUS VE BİRLEŞİK ARAP EMİRLİĞİ İLE GÖRÜŞTÜ
Suriye Devlet Başkanı Esad, bugün Tunus Devlet Başkanı Kays Said ile ikili ve heyetler arası görüşmeye katıldı. Suriye Devlet Başkanlığından görüşmeye dair yapılan açıklamada “Görüşmede Cumhurbaşkanı Esad, Suriye ile Tunus arasındaki normal ve tarihi ilişkilerin yeniden tesis edilmesini memnuniyetle karşılayarak, bu ilişkilerin sadece siyasi ve ekonomik düzeylerde değil, kültürel, entelektüel ve halk düzeyinde de güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti” denildi. Esad, daha sonra Birleşik Arap Emirlikleri Başbakan Yardımcısı Mansur bin Zayid en-Nehyan ile ikili görüşme yaptı.
ZELENSKI YOLDA
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bugün açıklama yaparak Arap Ligi Zirvesi’ne katılmak için Suudi Arabistan’a doğru yola çıktığını duyurdu. Zelenski açıklamasında “İkili ilişkileri ve Ukrayna'nın Arap dünyasıyla bağlarını geliştirmek için Suudi Arabistan Krallığı'na ilk ziyaretime başlıyorum. Kırım'daki ve geçici olarak işgal altındaki bölgelerdeki siyasi tutsaklar, halkımızın dönüşü, Barış Formülü, enerji işbirliği. Suudi Arabistan Krallığı önemli bir rol oynamaktadır ve işbirliğimizi yeni bir düzeye taşımaya hazırız” ifadelerini kullandı.
-
Özgür biri 1 yıl önce Şikayet EtTum uğursuz katiller ve vampirler toplantısı bu lar insan olamaz.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Vatandaş. 1 yıl önce Şikayet EtTek kelimeyle Araplar kalleşsiniz SİZİNDE o eli kanlı katilden farkınız YOK..Beğen
-
Salih 1 yıl önce Şikayet EtAraplar kalleş tır bir müslüman demez anca Arap Birliği ihanet içinde dir desen daha doğru olur yazıkBeğen Toplam 1 beğeni
-
Hakı 1 yıl önce Şikayet EtTürkiye Rusyayla yakınlaşmalı Türki devletleri bir an önce kurulup rusyanın katılması lazımBeğen Toplam 2 beğeni
-
Bozkurt 1 yıl önce Şikayet EtSuriye fidne yuvasıdır şeytanın uşakları ordadır,onlara göre Armegedom bize göre melhameyi kübradır,Türk ve İslam düşmanlarının kellesini koparacağımız coğrayadır Suriye hazırlık bunun içindir.zillet ittifakına batının verdiği destek bunun içindir pkk bunun içindir.Destekkeri Türkiyeyi parcalamak içindirBeğen Toplam 2 beğeni
-
Bozkurt 1 yıl önce Şikayet EtTürkiyeyi bölmek isteyen kim varsa suriyededir,orada toplanmaktadır Türkiye Suriye girmese Suriye Türkiyeye girel Suriye'yeye müdahale etmemenin bedeli parcalanmaktır,fitne ve büyük hesaplaşmanın yaşanacağı Suriye'de hesaplar toptan görüleçektir.Orda olmamak gibi bir ihtimal yoktur Suriye Türkiye iç içedir bunu değiştirmek münkün değildir.Beğen Toplam 4 beğeni