Titanik turunda kaybolan denizaltı için korkutan açıklama! Yaşam süreleri azalıyor
ABD tarafından yapılan açıklamada, Titanik enkazına dalış yaptığı sırada geçtiğimiz pazar günü Atlantik Okyanusu’nda kaybolan küçük denizaltıda 40 saatlik oksijen kaldığı bildirildi. Denizaltı için uzman ve kurtarma sistemi gönderilecek.
Titanik enkazına dalış yaptığı sırada geçtiğimiz pazar günü Atlantik Okyanusu’nda kaybolan küçük denizaltıyı arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, ABD Sahil Güvenliği son gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı.
ABD Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada, arama-kurtarma çalışmalarının gece gündüz aralıksız devam ettiği ifade edilerek, ABD ve Kanada'nın arama-kurtarma çalışmalarını birlikte yürüttükleri aktarıldı.
Denizaltı ile iletişimin dalış başladıktan 1 saat 45 dakika sonra kesildiği hatırlatılan açıklamada, ABD'nin Connecticut eyaletinden daha büyük olan 7 bin 600 mil karelik bir alanda arama yapıldığı aktarıldı.
Denizaltıda yaklaşık 40 saatlik oksijen kaldığı ifade edilen açıklamada, sahil güvenliğin denizaltının bilinen son konumuna uzaktan kumandalı araç ile dalışı başlattığı belirtildi. Denizaltının bulunması halinde kurtarma planları üzerinde çalışılacağını aktarılan açıklamada, "Denizaltının yeri tespit edilirse, uzmanlar denizaltının kurtarılması için en iyi yöntemi araştıracak" denildi.
DENİZALTIDA 5 KİŞİ BULUNUYOR
Kaybolan denizaltıda 58 yaşındaki İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding, 77 yaşındaki Fransız kaşif Paul-Henry Nargeolet, OceanGate Expeditions'ın CEO'su ve kurucusu Stockton Rush, 48 yaşındaki Pakistan doğumlu İngiliz işadamı Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Suleman’ın olduğu açıklandı. Yetkililer, denizaltıda bulunanların kimliklerini resmi olarak doğrulamazken, söz konusu kişilerin aileleri ve şirketleri kimliklerini yaptıkları açıklamalar ile doğruladı.
TİTANİK'İN ENKAZI 3 BİN 800 METRE DERİNLİKTE
Titanik’in enkazı, Kanada’nın Newfoundland kıyılarının yaklaşık 600 kilometre açığında Atlantik Okyanusu'nun dibinde 3 bin 800 metre derinlikte yer alıyor.
TİTANİK, KUZEY ATLANTİK'İN SULARINA GÖMÜLMÜŞTÜ
O dönem, "Asla batmayacağı" iddia edilen lüks yolcu gemisi Titanik, 10 Nisan 1912'de 2 bin 224 yolcu ve mürettebatla New York'a gitmek üzere İngiltere'nin Southampton kentinden yola çıkmıştı.
Gemi, 15 Nisan 1912'de bir buz dağına çarptıktan sonra Kuzey Atlantik'in sularına gömülmüştü.
Kazada 1500'den fazla kişi yaşamını yitirmişti, bunlardan bazıları buz gibi soğuk sularda donarak can vermişti. Gemide sadece 1178 kişiye yetecek kadar filika bulunuyordu. Birkaç saat sonra kaza yerine ulaşan Carpathia gemisi 710 kişiyi kurtarmıştı.
Çok sayıda romana ve filme konu Titanik'in enkazı, 1985'te Newfoundland bölgesinin 645 kilometre açığında deniz bilimci Robert Ballard tarafından bulunmuştu. 1987-2004 yıllarında yapılan dalışlarda, batıktan çok sayıda eşya çıkarılmıştı.
-
iha 1 yıl önce Şikayet EtO parayla kaç yetim doyar kaç yoksulun ihtiyacı giderilirdi.Zenginleri anlamak gerçekten zor.Bu kadar zor olmamalı sadaka vermek .Boş yere harcamayın paranızı.Beğen Toplam 2 beğeni
-
malatya balabanlı 1 yıl önce Şikayet EtHayır anlamadığım gitselerdi ne göreceklerdi sadece enkaz .Beğen
-
Sakin 1 yıl önce Şikayet EtYorumları okuyunca CHP mantığı bu toplumda neden prim yapıyor anlıyorsun. Gideceği bir yol yok bu zihniyetin.Beğen
-
Yallah Şöför 1 yıl önce Şikayet Etçok sevindirici haber. oley be.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir1 1 yıl önce Şikayet EtMacera perest kisi olumu goze alarak yolculuga cikandir. Olumu kabullenmistir.Beğen