Son dakika: Biden'den Türkiye açıklaması!

Son dakika: ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılım protokollerini TBMM'ye sevk etme kararını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

GİRİŞ 11.07.2023 01:39 GÜNCELLEME 11.07.2023 09:37
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü TBMM'ye iletme taahhüdünü memnuniyetle karşıladığını belirterek, "Avrupa-Atlantik bölgesinde savunma ve caydırıcılığı geliştirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye ile birlikte çalışmaya hazırım." ifadesini kullandı.

BİDEN'DAN TÜRKİYE-İSVEÇ AÇIKLAMASI

Biden, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü onaylamak üzere TBMM'ye iletme taahhüdü dahil Türkiye, İsveç ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından yayımlanan açıklamayı memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

''TÜRKİYE İLE ÇALIŞMAYA HAZIRIM''

"Avrupa-Atlantik bölgesinde savunma ve caydırıcılığı geliştirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye ile birlikte çalışmaya hazırım." ifadesini kullanan Biden, İsveç'i NATO'nun 32. müttefiki olarak karşılamayı sabırsızlıkla beklediğini kaydetti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 172
  • Babali 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakinda bu abd fitnesi korkarım pkk yida natoya sokmaya çalışır
    Cevapla
  • rilhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam devamlı sabırsızlkla bekliyorda. F35 verilmedi, ödediğimiz 1.5 milyar dolar da verilmedi. F16 satışı olmadı , modernizasyonu da yapılmadı. sadece kendi isteklerini yaptırmakla sabırsızlanıyor. Türkiyenin isteklerini değil.
    Cevapla
  • Sereflikochisarli 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz de yillarca bekliyoruz kimsenin umrunda deyil simdi soz verirler isvecin isi bitince herseyi unuturlar
    Cevapla
  • BEYTULLAH 1 yıl önce Şikayet Et
    Şöyle yorumlara baktım da gerçekten AB Üyelik tarihini bilmeyen arkadaşlar bol keseden yazmışlar daha anlamadılar bu kulübün hristiyan kulüp olduğu ve tam anlamıyla tam müslüman olan TÜRKİYE nin tam üyelik zırvalıklarından bahsetmişler siz ve sizi gibiler daha 100 yıl daha tam üyelik masalına kanarlar ben ve benden olanlarda size hayretler içinde size bakarlar
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    baydın yalan söylüyor eninde sonunda reisi kandıracak ve ona hiç bir şeyde vermeyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistinli gruplar ilan etti! Gazze'de ateşkes gelişmesi! Tüm İslam alemine savaş çağrısı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Chery ile görüşmelerde son basamaklardayız