Katar, üç İranlı mahkumu serbest bıraktı

İran'ın Katar Büyükelçisi Hamid Rıza Dehgani, Katar karasularına izinsiz giriş yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan üç İranlı mahkumun müzakereler sonucunda serbest bırakıldığını açıkladı.

Katar, üç İranlı mahkumu serbest bıraktı
Katar, üç İranlı mahkumu serbest bıraktı
GİRİŞ 31.08.2023 15:07 GÜNCELLEME 31.08.2023 15:07

İran'ın Katar Büyükelçisi Hamid Rıza Dehgani, Katar hapishanesinde tutulan 3 İranlı mahkumun müzakereler sonucunda serbest bırakıldığını duyurdu.

Dehgani sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yanlışlıkla Katar karasularına giren üç İranlı kayıkçı, Katar makamları ile yapılan görüşmeler neticesinde serbest bırakıldı. Çok yakında ülkelerine ve ailelerine geri dönecekler." ifadelerini kullandı.

Dehgani ayrıca, Katar'da tutulan diğer İranlı mahkumların da serbest bırakılması için görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

İran'ın Katar Büyükelçisi Dehgani geçtiğimiz temmuz ayında Katar karasularına giren ve 1 yıl hapis cezası alan yedi İranlı mahkumun serbest bırakıldığını duyurmuş, geçtiğimiz hafta ise iki İranlı serbest bırakılarak ülkelerine dönmüştü.

KAYNAK: İHA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz