Burkina Faso’da terör katliamı: 17'si asker, 53 ölü

Burkina Faso ordusu, ülkenin kuzeyinde teröristlerin saldırısı sonucu 17 asker ve 36 sivil gönüllünün hayatını kaybettiğini açıkladı.

Burkina Faso’da terör katliamı: 17'si asker, 53 ölü
Burkina Faso’da terör katliamı: 17'si asker, 53 ölü
GİRİŞ 05.09.2023 23:14 GÜNCELLEME 05.09.2023 23:14
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Burkina Faso Ordu Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Yatenga eyaletindeki Koumbri kasabasında teröristlerin saldırılarının püskürtülmesi sırasında orduya hizmet eden 17 asker ve 36 sivil gönüllünün hayatını kaybettiği, 30 güvenlik görevlisinin ise yaralandığı bildirildi.

Burkina Faso'da kanlı terör saldırısı! Onlarca kişi hayatını kaybetti

'BU KORKAKLIK CEZASIZ KALMAYACAK'

“Bu korkaklık cezasız kalmayacak. Geriye kalan teröristleri etkisiz hale getirmek için her türlü çaba gösteriliyor” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği ve mühimmatlarının imha edildiği belirtildi. Bölgede operasyonlar sürüyor.

Öte yandan Yatenga eyaletine bağlı Koumbri kasabasındaki askeri birimin 2 yılı aşkın bir süre önce teröristler tarafından bölgeden sürülen halkın yeniden yerleştirilmesine yardımcı olmak için konuşlandırıldığı öğrenildi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa itinin işi bu. acilen parise mislilleme olsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    GELECEK İÇİN, Sömürgecileri ve kalıntılarını KOVUN.. GEREKİRSE Bedel Ödeyin. AMA Sömürgecilerden KURTULUN. Ders kitaplarında bunları neslinize OKUTUN.
    Cevapla
  • Malatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Fıransanın işi
    Cevapla
  • Mardinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütü dedikleri Fransa ABD ve yanlarında SiyonİT İsrail'dir. Dünyanın en büyük teröristleri bunlardır.
    Cevapla
  • Yorum serbest 1 yıl önce Şikayet Et
    İsmail Hakkı Pekin komutan demişti: "Fransa veya ABD bağımsızlık ilan ülkelere karşı muhtemelen terör örgütlerini devreye sokacaklar. "
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya
Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu