Fransa'da üç sendika harekete geçti Abaya yasağı engellenecek mi?

Fransa'da 3 sendikanın okullarda abaya (uzun elbise) yasağını bu hafta Danıştay'a taşıdığı bildirildi. Sendikalar, Eğitim Bakanı Gabriel Attal'ın neyin dini nitelikte olduğuna karar vermeye yetkisi olmadığını savundu.

Fransa'da üç sendika harekete geçti Abaya yasağı engellenecek mi?
Fransa'da üç sendika harekete geçti Abaya yasağı engellenecek mi?
GİRİŞ 09.09.2023 00:59 GÜNCELLEME 09.09.2023 00:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avukat Lucie Simon, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Sud Education Paris, La Voix Lyceenne ve Le Poing Leve Lycee sendikaları, okullardaki abaya yasağı kararı için yürütmeyi durdurma talebiyle 4 Eylül'de Danıştay'a başvurdu.

Sendikalar, Eğitim Bakanı Gabriel Attal'ın neyin dini nitelikte olduğuna karar vermeye yetkisi olmadığını savundu.

Abayanın dini bir kıyafet olarak tanımlanamayacağını belirten sendikalar, yasağın ayrımcılığa sebebiyet vereceğini kaydetti.

Sendikalar, okullardaki abaya yasağının askıya alınmasını talep etti.

Eğitim Bakanı Attal, 27 Ağustos'ta okullarda abayanın yasaklanacağını duyurmuştu.

Müslümanların haklarını savunan ADM Derneği, yasağı Danıştay'a taşınmıştı.

Danıştay, 7 Eylül'de açıkladığı kararında, abaya yasağının "özel hayata saygı, ibadet ve eğitim haklarını" ihlal etmediği yönünde karar vermişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa avrupa diye çıldıranlara örnek olsun. Hani eşitlik vardı. Bu Fransızlar bu demokrasiyi nasıl bulmuş bilmiyorum vallahi.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Batıyı (küffarı) kendine veli edinen fetöcüler, tövbe kapısını Allah açık bırakmıştır. Sizler inançlı insanlarsınız. Gelin tövbe edin. Küffara hizmet edip Müslümanlara hainlik etmeyin.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    fasizm olan devlette kural olmaz millet ne yaparsa yapsin devleti devrilmedigi müddetce kural koyanlara bagli.. Niger gibi olmasi gerek.. yoksa devletin koydugu zorla kabul ettircek.. her yere polis kanun uygunlamaya girinceye kadar,, polis te bastakilere zaten köle..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    E türkiyeye uygulayamadılar şimdi kendileri başladı yasak koymaya güya bi bulayıklığı fıransadan almiştik kendimizi yeteneği yasa yapamadığımız için.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Çiftlik Bank davasında 'Tosuncuk' Mehmet Aydın için istenen ceza belli oldu!
Çarpıcı 'S-400' iddiasının ardından Türkiye'ye peş peşe uyarılar!