Macaristan, Azerbaycan'ı kınayan ortak AB bildirisini veto etti
Macaristan, Avrupa Birliği'nin (AB) Karabağ'daki duruma ilişkin ortak açıklamasını veto etti.
Azerbaycan'ın Karabağ'daki terörle mücadele operasyonlarına ilişkin, AB'ye üye 27 ülkenin tamamının yapmayı planladığı kınama açıklaması Macaristan tarafından engellendi. Açıklama, Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Karabağ'daki duruma ilişkin eylemleriyle ilgiliydi.
Avrupa editörü Rikard Jozwiak, sosyal medya platformu X'te Macaristan'ın bu hamlesini duyurdu.
KARABAĞ OPERASYONU
44 gün süren İkinci Karabağ Savaşı sonrası, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki Ermenilerin attığı adımlar tansiyonun yükselmesine neden olmuştu.
Bölgedeki silahlı gruplar son günlerde Azerbaycan ordusunun mevzilerine yakınlaşmak, kendi mevzilerini pekiştirmek için siper kazma ve sabotaj girişimleri, silahlı saldırılar gibi bir dizi provokasyonlarda bulundu.
Azerbaycan'ın bölgedeki sözde rejimin feshedilmesi taleplerine rağmen Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda 9 Eylül’de sözde “cumhurbaşkanlığı seçimi” yapılması tansiyonu daha da yükseltti.
19 EYLÜL'DE BAŞLADI
Hocavent ili Ahmetbeyli-Fuzuli-Şuşa kara yolunda mayının üzerinden geçen Azerbaycan devlet kurumuna ait bir kamyondaki 2 kişinin hayatını kaybetmesi, olay yerine giden polis aracındaki 4 polisin de yine mayın nedeniyle şehit olması üzerine Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla 19 Eylül'de lokal antiterör operasyonu başlatmıştı.
Operasyonda ağır kayıplar veren Ermeni silahlı gruplar, Azerbaycan'ın talepleri doğrultusunda silah bırakmayı ve bölgenin silahsızlandırılmasını kabul etti.
-
Cenk 1 yıl önce Şikayet EtVİKTOR ORBAN Farkı. ADAM Türk'den daha TÜRK. Türkiye ile birlikte HAREKET EDİYOR. PKK'yı desteklediği için İsveç'in NATO üyeliğine de karşı. DAHASI "TÜRKİYE ne karar verirse biz de o kararı veririz" diyor. HELAL OLSUNBeğen
-
Kaya 1 yıl önce Şikayet EtSoydasimizdir allah birligimizi daim etsinBeğen Toplam 3 beğeni
-
Osman Şahin 1 yıl önce Şikayet EtHelâl olsun sana Macaristan fabrika ayarlarına geri dönen Macaristan Avrupa'daki Türk dünyasının koç başıdır. Tebrik ediyorum....Beğen Toplam 3 beğeni
-
vatandaş51 1 yıl önce Şikayet EtKemal olsaydı şu pozu verebilir miydi düşünün? Adamın duruşu da lider maşallah...Beğen Toplam 4 beğeni
-
vatandaş51 1 yıl önce Şikayet EtMacaristan da fetö ya da başka bir şekilde darbe yapmak isteyebilirler, dikkat etmek gerekir...Beğen Toplam 1 beğeni