İsrail'in katliamı sonrası Rusya'dan, ABD açıklaması! Resmen ilan ettiler!

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Dmitri Medvedev, İsrail'in Gazze'deki hastaneyi vurarak yaptığı katliam saldırısının savaş suçu olduğunu belirterek, saldırıdan ABD'yi sorumlu tuttu.

GİRİŞ 18.10.2023 03:21 GÜNCELLEME 18.10.2023 11:05
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

Son dakika Rusya ABD haberleri: Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Ashraf Al-Qudra, İsrail tarafından Baptist Hastanesi'ne düzenlenen hava saldırısında en az 1000 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hastaneye İsrail saldırılarında evleri yıkılan Filistinlilerin sığındıkları ve saldırı sırasında binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin hastanede bulunduğu açıklandı.

RUSYA, KATLİAMDAN RESMEN ABD'Yİ SORUMLU TUTTU

İsrail'in hastaneye düzenlediği katliam saldırısının ardından Rusya'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev: "Gazze Şeridi'nde bir hastaneye yapılan korkunç saldırı açıkça savaş suçudur. İsrail’in Gazze'deki hastane saldırısının nihai sorumlusu ABD'dir." diyerek katliamdan ABD'yi sorumlu tuttu.

İsrail'in katliamı sonrası Rusya'dan, ABD açıklaması! Resmen ilan ettiler!

BM, YARIN ACİL OTURUMDA TOPLANIYOR

Öte yandan Rusya, saldırının hemen ardından Birleşmiş Milletler'i (BM) el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı görüşmek için BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

BM ise Rusya'nın çağrısına jet hızıyla yanıt vererek, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırıyı görüşmek için acil toplanacağını açıkladı.

BM Sözcülüğünden yapılan açıklamada, toplantının yerel saatle 10.00'da (TSİ 17.00) gerçekleşeceği bilgisi verildi. Açık formatta gerçekleşecek oturumda Brezilya'nın Gazze'de "insani duraklama" talep eden karar tasarısının oylamaya sunulacağı da ifade edildi.

İsrail'in katliamı sonrası Rusya'dan, ABD açıklaması! Resmen ilan ettiler!

'HASTANELER VE TIBBİ PERSONEL ULUSLARARASI İNSANI HUKUK KORUMASI ALTINDADIR'

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise resmi sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Yüzlerce Filistinlinin ölümüne sebep olan hastane saldırısını dehşetle karşılıyor ve bu saldırıyı şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı.

Guterres, düşüncelerinin kurbanların aileleriyle birlikte olduğunu kaydederek "Hastaneler ve tıbbi personel, uluslararası insani hukuk koruması altındadır." vurgusunda bulundu.

İsrail'in katliamı sonrası Rusya'dan, ABD açıklaması! Resmen ilan ettiler!

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 124
  • Haşim Doğan 11 ay önce Şikayet Et
    Almanlar ikinci Dünya savaşın'da Yafidileri fırınlarda yakarken Almanlar savaş suclusu ilan edildi. Şimdi israil savaş suçu işlemiyormu? . Bu hesabı ödeyeçeksin israyil.
    Cevapla
  • Hüseyin- 11 ay önce Şikayet Et
    Rus medyasi Tass israilin bombalamadigini yaziyor.israil bomba atsaydi krater meydana gelirdi diye olayi dile almislar.Rusya bakalim ne yöne dönecekler,hosuma gitmiyor diyebilirim.Suriyede cok dikkatli olmamiz lazim
    Cevapla
  • Tahir Tekin 11 ay önce Şikayet Et
    Siyonist katil sürüleri sonunuz hüsrandır döktüğünüz kanda boğulacaksınız
    Cevapla
  • Tayfun 11 ay önce Şikayet Et
    birleşmiş milletlere alternatif bir insani birlik kurulmalı ve bm boykot edelip yok sayılmalıdır.
    Cevapla
  • SUM 11 ay önce Şikayet Et
    BM. ulusarası örğüt birleşmiş milletler,nato bunlar hep yalan müslümanları kandırıyorlar hale anlayamadınız. kendilerine geldimi insan hakları müslümana geldimi hayvan hakları bunlar dini olmayanla alış veriş yapılmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan son dakika 'Sinvar' açıklaması!
Rus şirketten Türkiye'ye dev yatırım kararı! 'Yeni özel program hazır'