İspanya'dan İsrail'e tepki: Netanyahu yönetiminin durdurulması şart

İspanya Sosyal Haklar Bakanı Ione Belarra, soykırıma yüksek sesle karşı çıkmaya devam edeceklerini belirterek, "İsrail, tüm uluslararası insancıl hukuku ihlal etmeye devam ediyor. Netanyahu yönetiminin durdurulması şart." şeklinde konuştu.

İspanya'dan İsrail'e tepki: Netanyahu yönetiminin durdurulması şart
İspanya'dan İsrail'e tepki: Netanyahu yönetiminin durdurulması şart
GİRİŞ 18.10.2023 20:17 GÜNCELLEME 19.10.2023 00:52
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

İsrail-Filistin çatışmasının 12. gününde, İsrail terörü zalimliğin de ötesine geçmiş durumda. Başta ABD olmak üzere Avrupa'dan büyük destek alan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne sıkışan 1.1 milyon savunmasız Filistinli sivile bebek, çocuk, yaşlı, kadın demeden ölüm kusuyor.

Dün gece el-Ehli Baptist Hastanesi'ni hava bombardımanına tutan İsrail ordusu 471 sivilin şehit etti.

İspanya Sosyal Haklar Bakanı görevini vekaleten yürüten Ione Belarra, Avrupa'nın aksine işgalci İsrail'e sert tepki gösterdi.

Belarra, İsrail'in "soykırım"ının siyasi sorumlularına karşı örnek teşkil edecek ekonomik yaptırımların uygulanması için Avrupa düzeyinde bir görüşme yapılması gerektiğini vurguladı.

Filistinlilerin yanında olduğunu belirten Belarra şöyle konuştu:

"EKONOMİK YAPTIRIMLARA İHTİYACIMIZ VAR"

"Netanyahu'ya ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik soykırımın sorumlularına örnek olacak ekonomik yaptırımlara ihtiyacımız var.

"AVRUPA ÖZERK BİR ŞEKİLDE HAREKET EDEBİLİR"

Ayrıca acil bir silah ambargosuna da ihtiyacımız var. Avrupa özerk bir şekilde hareket edebilir ve barışı aramalıdır.

"CEZALANDIRMAKTA GEÇ KALIYORUZ"

Bence bunları İsrail'e, Netanyahu'ya, onun savunma bakanına ve Filistinlilere toplu bir ceza uygulamaya karar veren diğer siyasi sorumlulara karşı uygulamakta çok geç kalıyoruz

İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırımı kınamak için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. 

"İSRAİL, TÜM ULUSLARARASI İNSACIL HUKUKU İHLAL ETMEYE DEVAM EDİYOR"

İsrail, tüm uluslararası insancıl hukuku ihlal etmeye devam ediyor. Netanyahu yönetiminin durdurulması şart. 
 
İspanya'da Filistin için yürüyüş düzenleyen haysiyet dolu insanları görünce gurur duyuyorum. Filistin için özgürlük."

NETANYAHU'NUN UCM'DE YARGILANMASINI İSTEDİ

Belarra, geçtiğimiz gün öğlen saatlerindeki açıklamasında, İsrail'in Gazze'de "planlı bir soykırım yürüttüğünü" belirterek, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun savaş suçu işlediğini ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanması gerektiğini belirtmişti. 

"ABD VE AB, İSRAİL'İN SAVAŞ SUÇLARINA ORTAK"

Belarra ayrıca, ABD ve AB'yi İsrail'in savaş suçlarına ortak olmakla suçlamış, İspanya hükümetini Netanyahu'nun savaş suçlarının soruşturulması için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verme konusunda işbirliği yapmaya çağırmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 92
  • hadibakalım 10 ay önce Şikayet Et
    demekki neymiş, italya ile değil İspanya ile afrikada ve arap coğrafyasında birlikte hareket etmeliymişiz. italya tunus, cezayir, libya da ab ülkeleri içinde tercihi bütün yakıtlı üretimlerini afrikaya taşıyor.
    Cevapla
  • toto 10 ay önce Şikayet Et
    bizim bir büyük mahkemei kübramız var zaten. mühim olan bu canileri önden oraya göndermek
    Cevapla
  • YETER ARTIK 10 ay önce Şikayet Et
    bravo sana helal olsun vallahi bizim yöneticilerimizden cesursunuz. bizden çıt çıkmıyor uyuyoruz ama yakında israil bizide uyatacak
    Cevapla
  • Kanca 10 ay önce Şikayet Et
    Dünya biliyorki başta ABD onu izleyen AB (Avrupa içinde başı çeken Almanya Fransa Hollanda Belçika İngiltere ve Avusturya)İsraile açıkça hem ticari hemde siyasi destek veriyor bu demektir ki bu şuca onlarda ortaklar onlarında orada kat edilen sivil insanların kanı var ellerinde onlarda bu savaş suçuna ortaklar Alahin laneti uzerlerine olsun .
    Cevapla
  • MSA 10 ay önce Şikayet Et
    Kahrolası Israil ve yandaşları. Allah topunzun en yakın zamanda belasını versin inşaAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya da devrede! İran'dan Zengezur Koridoru açıklaması: Kabul etmiyoruz
Milli heyecan başlıyor! Galler - Türkiye: Muhtemel 11'ler