Gazze Şeridi’ndeki yıkım sınırın İsrail tarafından bile görülebiliyor

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana saldırıları devam ederken, Gazze’de oluşan yıkım sınırın İsrail tarafından dahi görülebiliyor.

Gazze Şeridi’ndeki yıkım sınırın İsrail tarafından bile görülebiliyor
Gazze Şeridi’ndeki yıkım sınırın İsrail tarafından bile görülebiliyor
GİRİŞ 19.10.2023 13:43 GÜNCELLEME 19.10.2023 13:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrail ordusu, 7 Ekim’den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’ni yoğun şekilde bombalıyor. Hava saldırılarıyla başlayan İsrail ordusu, ilerleyen günlerde denizden ve karadan da Gazze’ye bomba yağdırdı. Gazze’yi 13 gündür aralıksız bombalayan İsrail ordusu, bölgede ağır yıkıma neden oldu.

DEHŞETE DÜŞÜREN İSTATİSTİK

Filistinli kaynaklara göre, 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında 4 bin 821 bina tamamen yıkıldı. İsrail saldırıları sonucu Gazze’de oluşan büyük yıkım ise sınırın diğer tarafından da çıplak gözle görülebiliyor.

VAHŞET İSRAİL'DEN GÖZÜKÜYOR

İsrail’in Sderot bölgesinden, Gazze’nin kuzey sınırına yakın çok sayıda binanın saldırılarda yıkıldığı veya ağır hasar aldığını görmek mümkün.
Öte yandan İsrail ordusu, Gazze’yi havadan, karadan ve denizden vurmaya devam ediyor. İsrail saldırılarında şu ana kadar 3 bin 478 Filistinli hayatını kaybetti, 12 binden fazla kişi yaralandı.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • insanlık bitti 10 ay önce Şikayet Et
    çocuk katilleri yüz yüze savaşın yüreğinizi gorelim
    Cevapla
  • Adlar 10 ay önce Şikayet Et
    Filistin Cocuklarindan korkan Yahudiler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...
Esnek çalışma geliyor: Sosyal güvenlik sistemi masada! Kıdem tazminatı tartışması sürecek