Prens Selman'dan Gazze açıklaması

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının durdurulması gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 20.10.2023 14:10 GÜNCELLEME 20.10.2023 14:20
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan resmi televizyonu El-İhbariyye, Veliaht Prens Bin Selman'ın başkent Riyad'da Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Güneydoğu Asya Uluslar Birliğinin (ASEAN) ortak zirvesindeki açılış konuşmasına yer verdi.

Konuşmasında Gazze'deki duruma değinen Bin Selman, "Bugün Gazze'de tanık olunan ve bedelini masum sivillerin ödediği artan şiddeti görmek bizi üzüyor." dedi.

Her ne şekilde ve hangi gerekçeyle olursa olsun sivillerin hedef alınmasını reddettiklerini söyleyen Bin Selman, "Gazze'deki askeri operasyonlar durdurulmalı ve bir Filistin devletinin kurulmasını garanti altına alacak kalıcı barışa ulaşmak için gerekli koşullar oluşturulmalı." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 123
  • Rmz 17 saat önce Şikayet Et
    Yuh üzülmüyormuş??!!
    Cevapla
  • Seyhmus 10 ay önce Şikayet Et
    Gazeden önce kabeyi kurtarmak lazım İsrail ve ABD kankası efendilerin kölesi kraldan
    Cevapla
  • PÜTÜRGELİ 10 ay önce Şikayet Et
    ü-zülüyormus! kral efendi....yiyiniz içiniz dünyua hayatının tadını çıkarın bolca...saltanız gitmesin aman...saltanızdan başka neyinniz kaldı kii? ne insanlık ne adamlık ne şeref ne haysiyet sadece saltanat
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Korkaklar siz gidin tuvaletlerinizi altınla kapatın yazıkki o kutsal topraklar sizin gibilerin elinde
    Cevapla
  • Kaplan 10 ay önce Şikayet Et
    EBU cehil SOYU abd İNGİLİZ uşağı nın konuştuğu lafa bak terbiyesiz vicdansız,,insan olsanız YEMENLİ li kardeşlerinizi bombalamazsınız ABD nin ve natonun verdiği silahlarla oralarda binlerce MÜSLÜMANI katlettiniz senin Netenyahu dan ne farkın var sizin İSRAİL den ne farkınız var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kurum: Depreme dayanıklı, Avrupa’nın en güçlü adliye saraylarını inşa ediyoruz
Protokol tartışması! Kılıçdaroğlu ‘yok’ dedi Özdağ ‘inanılır gibi değil’