Saldırıların ardından ABD'den Suriye ve Irak adımı

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "daha geniş bir çatışmayı caydırma” ve “ABD üslerinin korunmasını güçlendirmek” amacıyla Orta Doğu’ya yaklaşık 900 asker gönderileceğini açıkladı.

Saldırıların ardından ABD'den Suriye ve Irak adımı
Saldırıların ardından ABD'den Suriye ve Irak adımı
GİRİŞ 26.10.2023 23:54 GÜNCELLEME 27.10.2023 00:33
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

İsrail’in Gazze Şeridi’nde sivilleri hedef almasının ardından ABD’nin başta Irak ve Suriye’de yer alanlar olmak üzere Orta Doğu’daki üslerine yönelik saldırıların artması üzerine ABD Savunma Bakanlığı bir adım daha attı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak ve Suriye'de ABD ile koalisyon güçlerine yönelik 17-26 Ekim tarihleri arasında toplam 16 saldırı düzenlendiğini açıkladı.

900 ASKER GÖNDERİLECEK

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder yaptığı açıklamada, "daha geniş bir çatışmayı caydırma” ve “ABD üslerinin korunmasını güçlendirmek” amacıyla Orta Doğu’ya yaklaşık 900 asker gönderileceğini bildirdi.

'İSRAİL'E GİTMEYECEKLER'

Askerlerin nereye konuşlandırılacağı hakkında detay vermeyen Ryder, "İsrail'e gitmeyeceklerini doğrulayabilirim" dedi.

Ryder, "İlk kuvvet duruşu duyurumuzdan bu yana yaklaşık 900 askerin ABD Merkezi Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) sorumluluk alanına konuşlandırıldığını veya konuşlanma sürecinde olduğunu doğrulayabilirim." dedi.

Bölgeye konuşlandırılacak söz konusu birimlerle birlikte Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) bataryaları, Patriot ve Avenger bataryaları ve ilgili hava savunma sistemi unsurlarının da yer alacağını kaydeden Ryder, bunların bölgesel caydırıcılık çabalarını desteklemeyi amaçladığını söyledi.

Ryder, ayrıca ABD'nin İsrail'e "hava savunma yeteneklerini daha da güçlendirmek" amacıyla envanterinde bulunan iki ABD Demir Kubbe sistemini de sağlamayı planladığını belirterek, operasyonel güvenlik nedeniyle sevkiyat veya teslimat tarihi hakkında bilgi vermeyeceğini kaydetti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 134
  • Kutahya li 10 ay önce Şikayet Et
    Su mübarek saat olarak bilinen Cuma saati hürmetine Rabbim sizleri kahrı perişan eylesin aminnn
    Cevapla
  • El aziz 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'deki ABD işleri acilen kapatılmalı. ABD, Türkiye'nin üssü var mı ki bizde olsun. Biz ABD'nin sömürgesi değiliz.
    Cevapla
  • mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    900 değil 900 bin asker göndersen ne yazar,vatanı ,namusu,ve bayrağı için savaşacak çok,seninkiler ne uğruna savaşacak
    Cevapla
  • Savaşcı 10 ay önce Şikayet Et
    Ortadoğu batağından çıkamazsınız akıllı olun her adamın harcı değil İrak ve Suriye politikanız çöktü ABD
    Cevapla
  • karakaş 10 ay önce Şikayet Et
    ey müslümanlar bırakın meshepleri bir kenara bırakın partileri bir kenara gün o değildir.birinci dünya harbine benzer bir pilan ile düşman geliyor.gelen düşman sen kürtsün sen şihisin sen bilmem nesin diyerek ayırıt etmeyecek.vatanımızı ve insanımızı hedef alacak.çanakkaleyi hatırlayınız .şimdi her şey bir yana birleşeceğiz ve tek vücut gibi düşmana karşı iyi savaşacağız.zafer bizim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye açıklaması
Karadeniz'i bekleyen tehlike! Uzmanlar 'eli kulağında' dedi