Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde: 70 rehineyi bırakmaya hazırız

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ellerinde bulunan 70 kadar çocuk ve kadın rehineyi, 5 günlük ara karşılığında serbest bırakmaya hazır olduklarını açıkladı.

GİRİŞ 14.11.2023 01:45 GÜNCELLEME 14.11.2023 11:57
Bu Habere 311 Yorum Yapılmış

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas'ın Telegram kanalından yayınlanan ses kaydında, İsrail'le esir takası anlaşması ve sahadaki çatışmalara ilişkin bilgi verdi.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'den İsrail'e hodri meydan! Bedelini ödeyeceklerKassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'den İsrail'e hodri meydan! Bedelini ödeyecekler

KASSAM TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU UBEYDE'DEN YENİ AÇIKLAMA

Ebu Ubeyde, Katarlı arabulucuların geçen hafta boyunca Gazze'deki İsrailli esirlere karşılık, Filistinli 200 çocuk ve 25 kadının serbest bırakılması için çalıştığını kaydetti.

"70 REHİNEYİ SERBEST BIRAKABİLİRİZ"

İsrail'in, Gazze'deki 100 kadın ve çocuğun serbest bırakılmasını istediğini aktaran Ebu Ubeyde, Kassam olarak, 5 günlük bir ateşkesle 50 kadın ve çocuğu serbest bırakabileceklerini ve bu sayının 70'i bulabileceğini arabuluculara ilettiklerini söyledi.

"İSRAİL ATEŞKESİ ERTELİYOR"

Esir takası için yapılacak anlaşmanın, ateşkesi ve insani yardım girişini içermesini talep ettiklerini belirten Ebu Ubeyde, İsrail'in bu konuyu "ertelediğini ve kaçtığını" dile getirdi.

Sahadaki çatışmalara ilişkin de bilgi veren Ebu Ubeyde, Filistinli direnişçilerin, İsrail askerlerinin girdiği noktalara sızarak, tanklar ile askeri araçlarını hedef aldığını ve askerlere saldırdığını kaydetti.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde meydan okudu! Sürprizleri bekleyinKassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde meydan okudu! Sürprizleri bekleyin

"48 SAAT İÇİNDE 20 İSRAİL ASKERİ ARACINI İMHA ETTİK"

Son 48 saat içinde 20 İsrail askeri aracını tamamen ya da kısmi olarak imha ettiklerini söyleyen Ebu Ubeyde, "İsrailli komutanların direnişi yok etme hayali, yenilgiden kaçıştır." diye konuştu.

Ebu Ubeyde, İzak Şamir ve İzak Rabin'in (eski İsrail başbakanları) de direnişi yok etmeye çalıştığını ve o zaman sayılarının sadece 10'larla ifade edildiğini hatırlattı.

İşte Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin 13 Kasım 2023 tarihli açıklamasının Türkçe altyazılı görüntüsü:

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 311
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    11 eylül gibi bi oyuna benziyor.nerde hamas,nerde füzeleri çıt yok.
    Cevapla
  • Akıl ahlak 9 ay önce Şikayet Et
    İçinden hamas kahramanlarını görmezden gelen kördür. Devlet olarak kabul etmediğiniz bu cangaverler dünyaya diz çöktürdü. Uçağı helikopteri sihas ve ihasınin yanısura topçu ve tankları ile onlarca savaş gemisi kapısına dayanmış hamas dik dik ayakta.
    Cevapla
  • ….. 9 ay önce Şikayet Et
    Kaç tane tank imha edildi video yayınlandı kör müsün?
    Cevapla
  • Misa 9 ay önce Şikayet Et
    Alçak itrail abd kahrolsun
    Cevapla
  • Hangi zafer’e cvp 9 ay önce Şikayet Et
    Daha bitmedi nerden vardın çuvalladıkları kanaatine? Niye bunca yıldır Kudüs için bir şeyler yapmadın çok bilmiş donanımlı Müslüman olarak?
    Cevapla
  • …… 9 ay önce Şikayet Et
    Köstek olmak ayrı destek olmak ayrı
    Cevapla
  • Eren 9 ay önce Şikayet Et
    Sen yapsaydın çok cesaretli arkadaşım
    Cevapla
  • Halil eke 9 ay önce Şikayet Et
    Allah kahar ismiyle kahretsin bu Yahudileri Müslüman liderlerede yazıklar olsun muslumaniz diye ortalıkta geziyorlar haksızlığa sesiz kalan dilsiz şeytandır
    Cevapla
  • Halil eke 9 ay önce Şikayet Et
    Rabim kahar ismiyle bu yahudileri kahretsin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Umut Ünlü bir kez daha paralimpik şampiyonu!
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz