Susuz Gazze'ye yağmur yağdı!
İsrail'in 39 gündür bomba yağdırdığı, aç ve susuz bıraktığı Gazze'de bugün yağmur yağdı. Çadırkentlerde yağış insani krizin etkisini daha da artırdı.
İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaptığı katliam 39'uncu gününde de devam ediyor. Gazze'nin hem kuzeyi hem de güneyi aralıksız saldırı altında...
7 Ekim'den bu yana 11 bin 240 Filistinli katledildi.
Gazze'de yoğun yağmur yağışı, insani krizin giderek arttığı bölgede hayatı daha da zorlaştırdı.
Ancak çekilen acılara rağmen, Filistinli çocuklar Gazze sokaklarına çıkarak yağmurun sevincini yaşadı.
Çocuklar sokaklarda koşuşturup yağmurun tadını çıkarsa da bir yanda da çadırları su bastı.
İnsani dram yağmurla beraber daha da kötüleşti...
Sığındıkları okulun avlusunda kurdukları çadırlara giren suları kovalar ve süpürgelerle boşaltmaya çalışan Filistinliler, uzanacak yardım eli bekliyor.
İçinde bulundukları zor durumu ifade etmeye çalışan Filistinli kadın, "Çadırdaki her şey ıslandı. Çocukların elbiseleri de. Kuzey tarafındaki evlerimizden üzerimizdeki kıyafetlerle çıktık. Değiştirip giyebileceğimiz başka kıyafetimiz de yok." dedi.
Çocukların ıslak kıyafetler nedeniyle hasta olmasından korktuğunu dile getiren Filistinli kadın, üzerlerine aldıkları örtülerin de sırılsıklam olduğunu söyledi.
"İçinde azıcık insaniyet olan gelsin halimizi görsün"
Yağmurun neden olduğu suyu çadırdan boşaltmaya çalışan Filistinli Abdullah da "Her şeyimiz ıslandı; halimizi görüyorsunuz. Yardım kuruluşları nerede? İçinde azıcık insaniyet olan gelsin halimizi görsün." dedi.
Gazze Şeridi'nde yağmurun ve rüzgarın etkisi azalmaya başlasa da hava hala bulutlu.
GAZZE'YE SALDIRILARDA SON DURUM
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.
İsrail, 7 Ekim’den bu yana 46'sı Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda, 6'sı kuzeyde Lübnan sınırında olmak üzere 365’i asker 1200'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.
İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.
Gazze’deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 240’ı aştı, bu kişilerin en az 4 bin 630’unu çocuklar ve 3 bin 130’unu kadınlar oluşturuyor.
Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 196 Filistinliyi öldürdü.
İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.
İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu öldü.
-
Misafir 1 yıl önce Şikayet EtBu dünyanın ne kadar aldatıcı ve boş olduğu ortada. Güzel ahlak sahibi, muttaki bir müslüman olarak bu hayatı tamamlamalıyızBeğen Toplam 8 beğeni
-
bayram 1 yıl önce Şikayet Etsusuz ölmesinler çadırlar tamir edilir onarılırBeğen Toplam 9 beğeni
-
Abdullah 1 yıl önce Şikayet EtAllah inananlarla birliktedir Gazze halki cektigi cefa ile mazlum olmus,sehit olmus,gazi olmus mucahit bir topluluk oldu ama sessiz kalanlar,kalbiyle dahi buguz etmeyenlerin hesabi ne olacak Allah muhafaza etsin Gazze halki ekseriyetle kazandi bazilarimiz kaybetti Allah rahmeti ile muamele etsin butun muminlere insaAllahBeğen Toplam 12 beğeni
-
Amin 1 yıl önce Şikayet EtKıvranıyoruz sadece bir çıkar yol diye. Biz de üşüdük sizle beraber insanlığımızdan utanır olduk içimize oturan acıyla geçiriyoruz zamanı. Rabbim kimse senin merhametine sahip olamaz haşa yaklaşamaz bile. O mazlumlara yardım yolu aç sebepler yaratBeğen Toplam 60 beğeni
-
dedeoğlu 1 yıl önce Şikayet EtAfiyetler ve Şifalar olsun.Beğen Toplam 9 beğeni