İsrail- Filistin savaşı: İsrail ordusu Filistinlilerin sığındığı bir okulu vurdu

Filistin resmi haber ajansı WAFA İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir okulu ve dokuz evi hedef aldığını duyurdu. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı var.

GİRİŞ 21.11.2023 09:37 GÜNCELLEME 21.11.2023 15:54
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürüyor. 

Bölgeden gelen son haberlere göre İsrail savaş uçakları Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir okulu ve dokuz evi hedef aldı. Saldırıda 80 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İSRAİL 24 SAATTE 250 NOKTAYI VURDU

İsrail ordusu, son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaklaşık 250 noktanın hava saldırılarıyla hedef alındığını duyurdu.

Açıklamada, vurulan yerlerin Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait "hedefler" olduğu ileri sürüldü.

SAVAŞTA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 63
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Bozgunculuk yapmanın sonuçları olacaktır. Aynı tarihte Peygamberleri öldürmeniz sonrasında başınıza gelenler gibi. Diğer insanlardan üstün seçilmiş millet olduğunuz tarihi bir büyük yalan. Öyle olsanız sivil suçsuz insanları öldürmez, onların askerleri ile yüzleşirdiniz. Eğer son zamanlar ise huzur için zamanınız olmayacak.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Rabbim belasını versin insalllah
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    İsrailin yayınladığı Dostluk Şarkısı (Friendship Song 2023) : Gazze kıyılarında bir sonbahar akşamı. Uçaklar bombalıyor, yıkım, yıkım. İsrail Savunma Kuvvetleri sınırı geçiyor. Gamalı haç taşıyanları yok etmek için. Başka bir yıl, orada bir şey kalmayacak. Evlerimize güvenli bir şekilde döneceğiz. Bir yıl içinde hepsini yok edeceğiz. Bir yıl içinde hepsini yok edeceğiz...
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Yenileceksiniz, Bu kesin bir bilgidir. Korkaklar ancak ancak sivilleri hedef alırlar. İzle, göreceksin, duyacaksın ve yüzleşeceksin gerçeklerle.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Dikkat!, Olay Filistin veya Hamas değil, Büyük İsrail için fırsat elde edildiğine yönelik planların harekete geçirilmesi. Suriye ve Irak artık yok (Suriye kıyıları Rusya nın şeklinde,Fırat ın Batısı dahil İsrail ile GİZLİ ANLAŞMA OLDUĞU KESİN) sırada Lübnan, İran ve sonrasında Türkiye var. İsrail ile komşu olmak isteyen Sağır-Dilsiz ve Kör olmalı.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Dikkat ederseniz, nükleer silaha sahip olan ülkeler yeryüzünde galebe çalıyorlar. Çıkarları neyi gerektiriyorsa ona göre askeri güç yığınaklar ve üs yapılanmaları hemen her ülkede mevcut. İşid ve İran tehdit olarak gösterilerek yapılanmalarına meşruiyet kazandırmak, sadece asıl hedefleri olan Büyük İsrail hedefinin maskelenmesi. Irak ve Suriye bu amacın ilk basamaklarıydı, sonrakiler ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan son dakika Kiev açıklaması!
Başıboş sokak köpeklerine ilişkin rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu