Filistin-İsrail ateşkesinin ilk şartları belli oldu

Katar'ın bugün duyuracağı iddia edilen İsrail-Filistin ateşkesinde ilk şartlar belli oldu.

GİRİŞ 21.11.2023 16:36 GÜNCELLEME 02.12.2023 12:18
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

İsrail ile Filistin arasında sağlanmaya çalışılan ateşkes anlaşması ve rehine takasıyla ilgili yeni açıklamalar geldi. Bugün Katar'ın duyurması beklenen ateşkes anlaşmasıyla ilgili ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı. 

Hamas lideri İsmail Heniyye, İsrail ile ateşkes anlaşmasına "ulaşmaya yakın" olduklarını, bu konuda ara buluculuk yapan Katar'a cevaplarını ilettiklerini söylemişti. Katar'ın bugün açıklaması beklenen İsrail-Filistin ateşkesinde şartlar netleşti. 

ATEŞKES ŞARTLARI

Anadolu Ajansının Orta Doğu Editörü Turgut Alp Boyraz, ateşkesle ilgili edindiği ilk bilgileri sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı. Boyraz'ın aktardığı bilgilere göre, şartlar şu şekilde olacak;

  • Hamas 50 esiri, İsrail 150 esiri bırakacak (kadın ve çocuklar)
  • Birkaç gün ateşkes olacak, günde 300 yardım tırı girecek
  • Sonra 50’ye 150 esir daha ve yine aynısı

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 111
  • Bozkurt 9 ay önce Şikayet Et
    İsrail bu katliamın soykırımın bedelini çok ağır ödeyecek ve ödemli Allah'ı izni ile
    Cevapla
  • Vahdettin Poyraz 9 ay önce Şikayet Et
    Zavallının biri yazmış Halifelik kaldırılmasaydı Müslümanlar birlik olurdu türünden yorum yazmış. Araplar da milliyetçilik ve ulus unsuru olmadığı için şimdiye kadar hiç birlik olmadı.
    Cevapla
  • Hur genc 9 ay önce Şikayet Et
    Araplarda kavmiyetcilik yani milliyetçilik vardır milliyetçilik irkciliktir kuranı kerime şiddet le red edilmiştir milliyetçilik iskamda yaygınlaştığı için bu haldeyiz ayrıca halife olsaydı bu halde olmazdik
    Cevapla
  • vatandaş rıza 9 ay önce Şikayet Et
    ALLAH RESUL,U S.A.V şöyle buyuruyor, insanlar zalimi ve zülmünü görüpte onu zülmünden el çektirmezlerse ALLAH,ın onların hepsinin başına bir ceza indirmesi çok yakındır buyuruyor.
    Cevapla
  • Cahil.. 9 ay önce Şikayet Et
    Bu günlerin bir HESABI var,sadece İsrail değil bütün Müslüman lara nedenmi onlar ölürken sen nerede ne yapıyordun.
    Cevapla
  • emre19 9 ay önce Şikayet Et
    İsrail. Kendi sonunu en sonunda hazirladi hic bir sey eskisi gibi olmayacak. Sade Amerka yaninda o yolun sonu gorunune kadar. Zalim israilin yok olusunu yakinda seyredecegiz. Allahin izniyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayasofya'yı bu imanla zincirlerinden kurtardık