Blinken, Gazze'deki katliamın ne zaman biteceğine İsrail karar verecek dedi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'deki katliamın ne zaman biteceğine İsrail'in karar vereceğini ifade etti.

GİRİŞ 11.12.2023 15:52 GÜNCELLEME 11.12.2023 15:55
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... İsrail'in katliamlarını hız kesmeden devam ettirdiği Gazze'den her dakika kritik gelişmeler geliyor. Amerika Birleşik devletleri Antony Blinken katıldığı televizyon programında gelen bir soru üzerine Gazze'de yaşanan katliamın ne zaman biteceğine dair bilgi verdi. CNN'de yayınlanan Jake Tapper'ın programında Blinken'a "İsrailliler bu aşamanın ne zaman sona ereceği konusunda size bir şey söylüyor mu? Çünkü sivil ölümleri giderek artıyor?" sorusu yöneltildi.

Antony Blinken gelen soruya "İsrail'le süreci ve söz konusu sürecin nasıl yürütüldüğü de dahil olmak üzere görüşüyoruz." açıklamasını yapan Blinken, "Bunlar İsrail'in vereceği kararlardır" şeklinde cevap verdi.

İSRAİL'DEN EL-MAGAZİ MÜLTECİ KAMPINA SALDIRDI

15.30: İsrail ordusunun Gazze'nin el-Magazi Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu yaralılar Deyr el-Balah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildi.

ÜÇ İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

13.45: İsrail ordusu, Gazze'deki çatışmalarda 3 askerinin daha öldürüldüğü duyurdu. Bugün Gazze Şeridi'nde öldürüldüğü duyurulan asker sayısı 7'ye yükseldi

GAZZE'YE SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

12.50: İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar devam ediyor. İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölgelere saldırıları, İsrail'in Sderot kentinden görüntülendi.

GAZZE'DE YAŞANAN KATLİAMLAR NE ZAMAN BİTECEK?

09.30: ABD'nin eski İsrail Büyükelçisi Martin Indyk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya görevinden istifa etmesi çağrısında bulundu. 

ÖLDÜRÜLEN İSRAİLLİ ASKER SAYISI

09.10: İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 101'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 430 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

06.45: İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti ile orta kesimdeki Nuseyrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda 11 sivil öldü, onlarcası yaralandı.

İSRAİL BM OKULLARINA SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR

03.45: İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda, Birleşmiş Milletlere (BM) ait bir okulu bombaladı. 

02.00: İsrail, Gazze'nin güneyinde yerlerinden edilen sivilleri ikinci göçe zorluyor. İsrail'in karadan ve havadan yoğun saldırılarına maruz kalan abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus'taki yüzlerce Filistinlinin, İsrail'in tehditleri nedeniyle batı bölgelerine ya da Gazze Şeridi'nin en güneyinde yer alan Refah kentine doğru zorla yerinden edilme süreci devam ediyor.

"HAMAS'I YOK EDEMEZLER!"

00.40: Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Hamas'ın Filistin'deki siyasi haritanın bir parçası olduğunu ve İsrail'in bunu yok edemeyeceğini söyledi. Başbakan Iştiyye, Katar'da düzenlenen 21. Doha Forumu'nda "Hamas'ı Filistin'deki siyasi haritanın bir parçası olarak görmemiz önemli. İsrail'in Hamas'ı yok edeceği iddiası ise gerçekleşmeyecek, biz bunu reddediyoruz." dedi.

00.35: CNN spikeri Jake Tapper'dan Blinken'a Gazze'de yaşananların ne zaman son ereceğini sordu. Blinken ise bu sürece İsrail'İ,in karar vereceğini söyledi.

KAYNAK: HABER7, AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 87
  • Morelli 8 ay önce Şikayet Et
    Israili cukura gomuyor hamas zionistler tanklarda saklaniyor hamas keklik gibi avliyor bunlari
    Cevapla
  • ccey 8 ay önce Şikayet Et
    Türkiye ye Teröriste operasoyn yaparken parmak sallayanlar, teröre destek veren gazeteci ceza alırken, dünyayı ayağa kaldıran BATI ABD dahil, bugün Masum çocukları kadınları gazetecileri bombalayan İsraile destek olan batı Medyasıkör sağır dilsiz, Ukrayna tutumu ile bugün Filistine karşı sergiledikleri ile ABD ve AB ne oldukların gösterdi Adalet Gelecek Birgün Batıda ABD hepsi görecek
    Cevapla
  • Drachen 1 8 ay önce Şikayet Et
    ABD ve Avrupa Birliğinin bu Katliamı durdurmaya gücü yetmez adamların tüm ekonomisi yahudilerin elinde , bunu bildikleri için bir şey yapmıyorlar . Bakın en küçük örneği biz Suriye'de terör örgütlerine operasyon yaptığımızda bütün hepsi ayaklanıyor bize karşı ama israil Katliam yapınca sesleri çıkmıyor . Buna İnsan Hakları derneği de dahil yazıklar olsun .
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM kafirler istemese de ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR
    Cevapla
  • Enişte 8 ay önce Şikayet Et
    Kim ne derse desin İsrail bildiğini okuyor. Kınama ve bağırmakla hiç bir yere varılmaz. İcraat ister. Bu Araplardan bir halt olmaz. Onların derdi hala nasıl dolarları istif ederim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki: İftira ve yalan dolu!