Rus gazeteciler Gazze'nin yanında: Bu, tektanrıcılık ile paganizm arasındaki savaş

Rus gazeteciler, "İsrail, hangi dine mensup? Yahudilik mi? Hayır, Yahudilik değil. Modern Roma İmparatorluğu'nun dini, paganizm. Bu, tektanrıcılık ile paganizm arasındaki savaş" ifadeleriyle İsrail'in Gazze'deki soykırımına tepki gösterdi.

GİRİŞ 11.12.2023 22:58 GÜNCELLEME 11.12.2023 22:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Aynı zamanda aktris olan Gordon ile Shevchenko, Avrupa Müslüman Forumu, Filistin Kadılığı ve Yeniden Refah Partisi tarafından Çırağan Sarayı'nda düzenlenen "Filistin İçin Avrupa Zirvesi"nde soruları yanıtladı.

"İSRAİL'DEN TERÖRİST BİR DEVLET OLARAK BAHSEDEBİLİRİZ"

Gordon, "İsrail'den terörist bir devlet olarak bahsedebiliriz. Bu, bir soykırım ve yaptıkları hiçbir şeyin mazereti yok. Gazze'nin tüm dünya için acı dolu bir yer olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bu konuda sessiz kalamayız." ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda hukuk firmasının da sahibi olan Gordon, 10 yıl gazetecilik yaptığını ve 7 Ekim saldırılarıyla alakalı kafasında birçok soru işaretinin bulunduğunu fakat bunların İsrail'in yaptıklarını asla haklı çıkarmayacağını ve bunun bir bahane kabul edilemeyeceğini söyledi.

Gordon, "Batı'nın sessizliğinin sebebinin para olduğunu düşünüyorum. Ne yazık ki pek çok Avrupalı lider ve bazı Arap devletlerinin liderleri, Amerika ve İsrail ile büyük bir iş bağlantısı içinde yani ağızlarında dolar var, bu yüzden sessiz kalıyorlar." ifadelerini kullandı.

İsrail'in yaptıklarının din meselesi olduğunu düşünmediğini anlatan Gordon, kendisinin Hristiyan olmasına karşın bu konuda Müslümanlarla birlikte olduğuna dikkati çekti.

Gordon, tüm insanlığın hep birlikte güçlü bir şekilde durması ve dolara bağlı olmamak için her şeyi yapması gerektiğini belirtti.

"ERDOĞAN GERÇEKLERİ SÖYLEMEKTEN KORKMAYAN BİR LİDER"

"ABD'ye ve İsrail'e sadece şunu söylemeliyiz: Biz, sizden korkmuyoruz ve size karşı bu kutsal savaşta birlikte olacağız." diyen Gordon, Türk halkına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti ve Erdoğan'ın gerçekleri söylemekten korkmayan bir lider olduğunu vurguladı.

Gordon, Batı'nın çifte standardına dikkati çekerek Rusya-Ukrayna Savaşı'nda daha uzun sürede çok daha az çocuğun hayatını kaybetmesine rağmen Rusya'nın terör devleti ilan edildiğini, her alanda ülkesine yaptırımlar uygulandığını fakat söz konusu İsrail olduğunda suskun kalındığını söyledi ve İsrail'e neden yaptırım uygulanmadığını sordu.

"TEKTANRICILIK İLE PAGANİZM ARASINDAKİ SAVAŞ"

Rus gazeteci Shevchenko da "Bu, sadece İsrail'in Gazze'ye saldırısı değil Batı'nın Gazze'ye saldırısı. ABD, Avrupa Birliği, Büyük Britanya ve diğerleri olmadan İsrail bir hiçtir. İsrail, Batı'nın bir parçasıdır. Batı'dan ayrı bir ülke değildir." dedi.

İsrailli siyasetçilerin İsrail'in Batı dünyasının parçası olduğunu her defasında hatırlattığını kaydeden Shevchenko, "İsrail, Batı emperyalizminin İslam medeniyeti toprakları üzerindeki işgalinin bir parçasıdır. Şimdi de çöküşünün bir parçası olacak çünkü umuyorum ki İslam dünyası ayağa kalkacak, Hristiyanlarla ve Orta Doğu'yu evi gibi gören tüm insanlarla birlikte bu yeni Haçlılara ve Siyonistlere karşı savaşacak." ifadelerini kullandı.

Shevchenko, Filistin'de sadece Hamas'ın değil birçok grubun Siyonizme karşı savaştığını dile getirdi.

Bunun bir inanç savaşı olduğunu savunan Shevchenko, "Tüm Filistinliler, Müslümanlar, Hristiyanlar, Ortodoks Hristiyanlar... Biliyorsunuz, Gazze'deki insanların yüzde 10'u Ortodoks Hristiyan. Ortodoks Hristiyanların erkekleri şimdi Müslümanlarla birlikte savaşıyor ama din savaşı nedir? İsrail, hangi dine mensup? Yahudilik mi? Hayır, Yahudilik değil. Modern Roma İmparatorluğu'nun dini, paganizm. Bu, tektanrıcılık ile paganizm arasındaki savaş." diye konuştu.

Rusya'nın 1967 sınırlarında iki devletli çözümü savunduğunu dile getiren Shevchenko, kendisinin bu çözüm teklifine katılmadığını söyledi.

Shevchenko, "Filistin'de Müslümanların, Hristiyanların ve Yahudilerin bir arada yaşayacağı tek bir devlet kurulması, topraklarından edilen tüm Filistinlilerin ülkelerine geri dönmesi ve son 30 yılda İsrail tarafından getirilen yerleşimcilerin Filistin'i terk etmesi gerekiyor." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    sizce kim kazanır... tabiki, ALLAH ve taraftarları...
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Gazze Topraklarına Gelen ve Araplara Sığınan bir avuç yahudi.Gercek Sahibi Olan Gazzelileri Yerlerinden Ediyor.Katliam ve Sürgün yaşanıyor.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Biz inanıyoruz ki Allah Azze veCelle inananlarla beraberdir.Zalimler için yaşasin Cehennem
    Cevapla
  • Harun 10 ay önce Şikayet Et
    30 Yıl önce gelenler geri gitmeli diyor da 100 yıl önce gelip 75 yıldır teröristlik yapan yahudiler ne yapmalı. Filistin 1917'den beri zulüm altında. Birinci müsebibi ingiliz keferesi ve içimizdeki meşhur avanesi sonra oraya yerleşen tüm yahudiler. Bunların iyisine denk gelmedim varsa da tevrata innamayanlardan belki olaiblir. Tevrata inananlar diğer insanları hayvan olarak görüyor zira
    Cevapla
  • tuğrul 10 ay önce Şikayet Et
    bu arada putin zor bir iş yapıyor. hem bu pagancı yapıya hristiyanlık kartını kullanıyor , hem eski kominist tabanı yanında tutmaya çalışıyor hem müslümanlara birlik mesajı veriyor. tüm çabaları yahudi hegemonyasını kırmak için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani'yi kabul etti
40 farklı markada zeytinyağı hileli zeytinyağı satışı! Hepsi tek çatı altında...