Gazze'de görev yapmış yaklaşık 3 bin İsrailli asker psikolojik tedavi görüyor

İsrail askerlerinin bir kısmı, travma sonrası bozukluklar ve zihinsel sıkıntılar çekiyor.

GİRİŞ 20.12.2023 02:10 GÜNCELLEME 20.12.2023 10:21
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İsrail'in savaşın başından bu yana Gazze Şeridi'nde görev almış 2 bin 816 askerini rehabilitasyona tabi tuttuğu belirtildi.

İsrail Parlamento Sağlık ve Sosyal Refah Komisyonu'nda sunulan rapor, Haaretz gazetesinde yayımlandı.

Savunma Bakanlığına bağlı Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Limor Luria, komisyona sunduğu raporda, Gazze'de savaşın başlangıcından bu yana 2 bin 816 askerin rehabilitasyon merkezinde tedavi edildiğini aktardı.

Psikolojik destek alan İsrail askerlerinin yüzde 18'inin travma sonrası bozukluklar yaşadığı ve zihin sağlıklarında sıkıntılar çektiği ifade edildi.

Parlamento komisyonuna sunulan rapordaki verilere göre, rehabilitasyona tabi tutulan askerlerden yüzde 91'i hafif, yüzde 6'sı orta, yüzde 3'ü ise ağır yaralandı. Bunların yüzde 48'ini el ve ayaklarından yaralananlar oluşturuyor.

Haaretz gazetesi ayrıca, Gazze'de yaralanan İsrailli askerlerin gerçek sayısının İsrail ordusu tarafından açıklanandan daha fazla olduğuna dikkati çekti.

İsrail ordusu, savaşta yaralanan ve tedavi edilen askerlerinin sayısını 1860 olarak açıklamıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Osmanlı 9 ay önce Şikayet Et
    Allah Siyanis israil ve destekçilerini zalim katilleri kahrı perişat etsin inşAllah amin amin amin
    Cevapla
  • Vahdeddin 9 ay önce Şikayet Et
    ALLAH TEALA C.C. başınıza taş yağdıracak lanetli kavim az kaldı !
    Cevapla
  • Ali 9 ay önce Şikayet Et
    Bu da numaradır inanmayın bu kafirlere
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER SONSUZA KADAR ALLAHU EKBER amin
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Nasrallah'ı İran mı sattı? Şoke eden sözler gündem oldu
Bir zamanlar pembeydi! Meyil Gölü tamamen kurudu