Aruri suikastının detayları ortaya çıktı: 100 kiloluk füze savaş uçağıyla atıldı

İsrail gazetesi Aruri'ye düzenlenene suikastin detaylarını yazdı. Saldırının İsrail'e ait savaş uçağı ve 100 kilo ağırlığındaki güdümlü füzelerle yapıldığı belirtildi.

Aruri suikastının detayları ortaya çıktı: 100 kiloluk füze savaş uçağıyla atıldı
Aruri suikastının detayları ortaya çıktı: 100 kiloluk füze savaş uçağıyla atıldı
GİRİŞ 04.01.2024 13:57 GÜNCELLEME 04.01.2024 13:57
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

 İsrail gazetesi, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri'ye yönelik suikastın silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) değil İsrail'e ait savaş uçağıyla gerçekleştirildiğini ve saldırıda 6 güdümlü füze kullanıldığını yazdı.

Yedioth Ahronoth gazetesi, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 2 Ocak'ta Aruri ile 6 kişinin öldürüldüğü suikasta ilişkin detayları paylaştı.

Adı açıklanmayan Lübnanlı güvenlik yetkilisine dayandırılan haberde, Aruri'nin daha önce basına yansıdığı şekliyle SİHA ile değil savaş uçağından atılan füzelerle öldürüldüğü belirtildi.

Savaş uçağının 6 güdümlü füze ateşlediği, bunlardan ikisiyle binadaki Hamas toplantı odasının doğrudan vurulduğu bildirildi.

100 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA FÜZE KULLANILDI

Bu füzelerin İsrail savaş uçaklarınca kullanıldığının altını çizen yetkili, her birinin 100 kilogram ağırlığında olduğunu kaydetti.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ve beraberindeki 6 kişi, 2 Ocak'ta İsrail tarafından düzenlenen saldırıda Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesi olarak tabir edilen "Dahiye"de öldürülmüştü.

Tel Aviv yönetimi, resmi olarak saldırının sorumluluğunu henüz üstlenmedi.

ARURİ KİMDİR?

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, 19 Ağustos 1966'da Ramallah'ta doğdu.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasına katkıda bulunan Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edildi ve Lübnan'da yaşamaya başladı.

Aruri, Hamas'ın İsrail ile 11 Ekim 2011'de yaptığı, bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer alıyordu

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 22
  • Yorumcunun biri 8 ay önce Şikayet Et
    yapan yahudi katili yaptıran ayar veren abd gevuru
    Cevapla
  • Fettah Adıgüzel 8 ay önce Şikayet Et
    Malesef Lübnan’da satılmış İnsan çok, Hariri suikastıda aynı böyle bir ihanetle sonuçlanmıştı, İsrail uçak kaldırıyor bir Arap Ülkesinde saatlerce havada kalıp hiçbir sorunla karşılaşmadan Ülkeyi terk ediyor
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    o füzeyi birde türkiyede denede aşdod limanı tel aviv yerle yeksan oluyormu olmuyormu görürsün.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 8 ay önce Şikayet Et
    İran Halkı Müstesna iran Rejimi yahudi kafirinden farkı yok Sunnileri öldürürken İtraile ABD'Yİ yardım ediyorlar Kesinlikle Karşılık Vermiyorlar
    Cevapla
  • Cobra 8 ay önce Şikayet Et
    Bu ABD ve Avrupa ne kadar hantal Gemi varsa Akdeniz'e yigdi. Yapmaları gereken İsrail in yaptığı gibi bu gemi ve Üslere hızlı seri ve küçük araçlarla müdahale..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe ve Galatasaray kozlarını paylaşıyor - Gazete manşetleri
Başkan Erdoğan imzaladı! Bir Bakan yardımcısı ve 6 üniversitenin rektörü değişti