Rusya'dan İngiltere'ye 'savaş' uyarısı!

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Yardımcısı Dmitriy Medvedev, İngiltere’nin güvenlik anlaşmasıyla Ukrayna’ya askeri birlik konuşlandırmasının Rusya’ya karşı savaş ilanı anlamına geleceğini belirtti.

GİRİŞ 13.01.2024 03:49 GÜNCELLEME 13.01.2024 08:58
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Medvedev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İngiltere’nin Ukrayna ile güvenlik alanında anlaşma imzalamasına tepki gösterdi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın Ukrayna ile anlaşma imzalamak için Kiev’e geldiğini ifade eden Medvedev, Ukrayna'nın, Rusya’nın güneyindeki Belgorod şehrine Batılı ülkelerin verdiği misket bombalarıyla saldırdığını bildirdi.

"ÜLKEMİZE SAVAŞ İLANI ANLAMINA GELECEĞİNİ ANLARLAR"

İngiliz heyetinin Kiev’deyken misket bombalarına maruz kalması halinde Batının buna nasıl tepki vereceği sorusunu soran Medvedev, "Bir şey daha: Umarım ebedi düşmanlarımız kibirli İngilizler, resmi askeri birliklerini Ukrayna’ya konuşlandırmanın ülkemize savaş ilanı anlamına geleceğini anlarlar." ifadesini kullandı.

UKRAYNA İLE İNGİLTERE ARASINDAKİ GÜVENLİK ANLAŞMASI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile İngiltere Başbakanı Rishi Sunak Kiev'de iki ülke arasında güvenlik alanında anlaşma imzaladı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisine göre anlaşmada, Ukrayna'ya uluslararası tanınmış sınırları dahilinde toprak bütünlüğünü koruma ve yeniden tesis etme, ekonomisini yeniden inşa etme, vatandaşlarını korumak için kapsamlı yardım sağlama, Rusya'nın herhangi bir askeri tırmanışını veya yeni saldırganlığını önleme ve aktif bir şekilde caydırma ve karşı koyma, Ukrayna'nın reform planlarını ve NATO uyumluluğunu desteklemek suretiyle Ukrayna'nın gelecekte Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmesini desteklemenin Kiev'e verilen güvenlik taahhütlerinin ana bileşenleri olduğu aktarıldı.

Anlaşmaya göre, Ukrayna'ya 2024'te 2,5 milyar sterlin daha destek verilecek, Ukrayna'nın deniz filosunun gelişimine katkı sağlanacak. Bu anlaşmanın yürürlükte olduğu 10 yıl boyunca Ukrayna'ya destek sağlamaya devam edilecek.

Söz konusu anlaşma, Ukrayna ile İngiltere arasında siber güvenlik, enformasyon güvenliği, bilgi propagandası ile mücadele, organize suçlarla mücadele, siyasi ve diğer alanlarda işbirliğinin yapılmasını öngörüyor.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • gercekkk 8 ay önce Şikayet Et
    bu ingilizler neyine guveniyor rusya 3 sarmat fuzesi ile butun ingiltere adasini yok edecegini soyledi zaten 1.5 dk lik isi var ztn butun ingilterye veda sonra
    Cevapla
  • mert 8 ay önce Şikayet Et
    Çin ve kuzey kore ile anlasin frasayi,ingilteryi ve ABD yi var gücünüzle vurun atom bombasi manyagi yapin ki dünya rahatlasin AB zaten kendiliginden teslim olur siyonsitlerinde icabina biz bakariz tek bir siyonsit kalmamak sartriyla
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 8 ay önce Şikayet Et
    Allahım bu azgın kafirleri birbirlerine yok ettir senin herşeye gücün yeter amin
    Cevapla
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    İngilizler Rusya'nın değil dünyanın düşmanı.
    Cevapla
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Rısyanın yerinde olsam ingiltereye vururum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan boykot konulu paylaşım: Filistinli kardeşlerimizin yanındayız
Özgür Özel'den 'ezan' çıkışı! Peki gerçek ne?