ABD ile İsrail arasında silah krizi

ABD'nin, yasadışı Yahudi işgalcilerin Filistinlilere karşı kullanabileceği endişesiyle İsrail'e yönelik silah satışını geciktirdiği belirtildi.

ABD ile İsrail arasında silah krizi
ABD ile İsrail arasında silah krizi
GİRİŞ 21.01.2024 14:57 GÜNCELLEME 22.01.2024 14:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'nin, yasadışı Yahudi işgalcilerin Filistinlilere karşı kullanabileceği endişesiyle İsrail'e yönelik silah satışını geciktirdiği belirtildi.

İsrail'deki Yediot Ahronot gazetesine ait "Ynet" haber sitesinde, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Kongre'nin onayı nedeniyle İsrail'de "ateşli silah sorununun yaşandığı" kaydedildi.

ABD'li bir firmadan sipariş edilen 8 bin 300 silahın kasım ayında İsrail'e ulaşmasının planlandığı, ancak siparişin halen gelemediği aktarıldı.

SİLAH TEMİNİNDE GECİKME

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin İsrail'e satılacak silahların Batı Şeria'daki yasadışı Yahudi işgalcilerin eline geçeceği endişesiyle gecikme yaşandığı bilgisine yer verildi.

İsrail hükümetinin silahların Yahudi işgalcilerin eline geçmeyeceği yönünde garanti vermesine rağmen, ABD'nin İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Yahudi işgalcilere silah temin edeceği endişesiyle silah teslimatını geciktirdiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 5 Aralık'ta yaptığı açıklamada, "Batı Şeria'da barış, güvenlik ve istikrarı baltalayan kişileri hedef alan yeni bir vize kısıtlama politikası uygulanacağını" duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi işgalcilerin saldırılarında 369 Filistinli hayatını kaybetti.

BEN GVİR'İN SİLAHLANDIRMA KAMPANYASI

İsraillilere sık sık "silahlanın" çağrısı yapan Ben-Gvir, 7 Kasım'da yaptığı bir açıklamada, silah ve silah ruhsatı edinme prosedürlerini büyük ölçüde kolaylaştırdıklarını ve "on binlerce İsrailliye kişisel silah taşımak için ruhsat verildiğini" kaydetmişti.

ABD'den Hamas itirafı: İsrail amacından çok uzaktaABD'den Hamas itirafı: İsrail amacından çok uzakta

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Morelli 7 ay önce Şikayet Et
    Abd yi soykirima yardimdan yargilanmali ingilterede yargilanmali fransada bunlarin silahlariyla filistinliler olduruluyor bunu musluman ulkeler yapsa coktan Fernando yazarlardi daha bundan acik kanit olabilirmi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar: Dünya maalesef çok korkunç bir karanlığa doğru gidiyor
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...