İsrail her yerde onu arıyor: Gördüğümüz an öldüreceğiz

İsrail ordusunun, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinwar'ı bulmak için kentin tünellerini karış karış aradığı ifade edildi. İsrailli komutanlar, "Onu gördüğümüzde öldüreceğiz." derken, Sinwar'ın hala Gazze'de olduğu ifade edildi.

GİRİŞ 28.01.2024 11:09 GÜNCELLEME 30.01.2024 12:35
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

İngiliz Telegraph gazetesi, İsrail'in, Hamas'ın Gazze lideri Yahya Sinwar'ı bulmak için Gazze'deki yeraltı tünellerini yıktığını yazdı.

Han Yunus'daki İsrailli komutanlar, gazeteye yaptıkları açıklamada "Onu gördüğümüzde öldüreceğiz." derken, Telegraph, Han Yunus'taki tünellerin diğer bölgelere göre daha büyük olduğunu ve Yahya Sinwar'ın yerinin hala bilinmediğini yazdı.

TÜNELLERİN YÜZDE 80'İ HALA SAĞLAM

Wall Street Journal gazetesi ise, 100 günü aşkın süredir devam eden çatışmaların ardından Hamas'ın Gazze'nin altındaki tünel sisteminin yüzde 80'e yakın kısmının hala sağlam kalabildiğini yazdı.

SİNWAR'IN GAZZE'DE OLDUĞU İFADE EDİLDİ

Gazeteye göre İsrail yönetimi, Sinwar ve Hamas'ın üst düzey isimlerinin tünelde bulunan bir komuta merkezinde olduğuna inanıyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 172
  • gercek 7 ay önce Şikayet Et
    herkes chp de arkolik gibi vatan isgal olsun darbe olsun diye serefe yapmaz camiye saldirmaz eve kacip tv de darbe olsun diye agzini acmaz hamas bence bir halk kahrami olan gurup iran yanlisi diger guruplar gibi korkak ve kalles degil
    Cevapla
  • Morelli 7 ay önce Şikayet Et
    Bizim liderler gibi korkak degil keske bizimde yahya sinvar gibi liderimiz olsaydi bizimkiler sadece bos bos otuyorlar hep yalan hep ulkeye panik yaparak halka santaj ceyrek asirdir geldigimiz hale bakin
    Cevapla
  • Cenk 7 ay önce Şikayet Et
    Anlattıkların Çeyrek asırdan önceki chp zihniyetinin hüküm sürdüğü dòneme benziyor
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Siz zaten ficidan kan icen cani degilmisjniz.
    Cevapla
  • serdar 7 ay önce Şikayet Et
    siz anca masumları oldürür sünüz itrail diyorum ama it lere de haksızlık yapıyorum
    Cevapla
  • Morelli 7 ay önce Şikayet Et
    Hamas size gomuyor zionist seytanlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onu bile isyan ettirdiler: Aysever'den Murat Ongun ve Ekrem İmamoğlu'na sert sözler
Protokol tartışması! Kılıçdaroğlu ‘yok’ dedi Özdağ ‘inanılır gibi değil’