UNRWA: Çocuklar okula eğitim için gitmeli, sığınmaya değil!

UNRWA: “Çocuklar okullarımızda eğitim-öğretim için bulunmalı, bombalardan korunmak için değil”

GİRİŞ 20.02.2024 09:33 GÜNCELLEME 20.02.2024 09:33

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 153 UNRWA tesisinin saldırıya uğradığını belirtti.

UNRWA'DAN TEPKİ GELDİ

“Çocuklar okullarımızda eğitim-öğretim için bulunmalı, bombalardan korunmak için değil” açıklamasını yaptı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 136 gündür devam ediyor. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde okulların enkaza döndüğü belirtilerek;

 “Refah'ta nüfusun yarısının UNRWA barınaklarından başka gidecek yeri yok. 153 farklı UNRWA tesisi Gazze'deki savaş sırasında saldırıya uğradı. Çocuklar okullarımızda eğitim-öğretim için bulunmalı, bombalardan korunmak için değil” denildi.
 

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'ezan' çıkışı! Peki gerçek ne?
Türkiye'nin en zengin isimleri güncellendi! İşte o isimler...