İsrail'den itiraf: Ordunun Refah planı yok

İsrailli yetkililer, ordunun Refah'ın işgaline yönelik "kesin" bir stratejisinin olmadığını itiraf etti.

GİRİŞ 22.02.2024 17:16 GÜNCELLEME 22.02.2024 17:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bloomberg'in Perşembe günkü haberine göre İsrailli yetkililer, İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin güney Gazze kenti Refah'ın işgaline yönelik "kesin" bir stratejisinin olmadığını özel olarak itiraf etti.

Bloomberg, "yetkililerin özel toplantılarda Refah'a nasıl saldıracakları, bunun ne kadar süreceği veya insanların nereye gidecekleri konusunda kesin bir stratejilerinin olmadığını kabul ettiklerini" bildirdi.

Çarşamba günü Bloomberg'e konuşan Başbakan Binyamin Netanyahu, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne Filistinli sivillerin Şeridi'nin en güneyindeki şehirden tahliye edilmesine yönelik bir plan hazırlaması yönündeki çağrısını yineledi.

MISIR'DAN UYARI

Perşembe günü erken saatlerde Mısırlı yetkililerin İsrailli mevkidaşlarına Refah'a askeri saldırı başlatmadan önce "her adımı dikkatle incelemelerini"  söylediği bildirildi .

Yetkililer İsrailli mevkidaşlarına Refah saldırısının Gazze'de kalan 132 rehinenin "hayat riskini artıracağını" söyledi ve İsrail Savunma Kuvvetleri'ne bu tür bir işgalin "sonuçlarına katlanmaya hazır olması" çağrısında bulundu.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Bu zulme çare vardır. Birisi çıkıp tüm insanları başta zavallı müslümanlar OLMAK üzere, filistin sınırına davet edecek. bir işaretle tüm insanlık milyonlar filistin sınırına hareket edecek. bakalım israil ne yapacak. böyle bakarak hepimiz vebale giriyoruz. utanıyorum insanlığımdan.
    Cevapla
  • Erdoğan 6 ay önce Şikayet Et
    Bi fikirleri yok ki zaten. Sadece umarsızca, vicdansızca sallayabildikleri kadar bomba sallamak. Tek yapmak istedikleri bu, bu canilerin.
    Cevapla
  • konuk 6 ay önce Şikayet Et
    Allah sizi ve size yardım edenleri size ses çıkarmayanları susanları iki cihanda da rezil etsin kahreylesin.
    Cevapla
  • Mahmut 6 ay önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • RizeliAli 6 ay önce Şikayet Et
    Osmanlı torunları zaten filistinde savaşıyor,ey gidi ey,sizler öylemi sanıyorsun,Reis bu olaya el atmamış gibi heee
    Cevapla
  • İdris 6 ay önce Şikayet Et
    Filistinli mücahidlere her türlü yardım yapılması gerekiyor hemde hemen kafirler İslama savaş açmışlar biz müslümanlarda katliamı seyrediyoruz yazıklar olsun bize ...bizi yönetenlere islam önderlerine ümmeti ayağa kaldırmadıkları için CİHAD ilan etmedikleri için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten eylül ayında indirim