İsrail'den alçak plan! Netanyahu, Refah için kabineyi toplayacak

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze Şeridi’ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah kentine saldırı ve buradaki sivillerin tahliye planlarını onaylamak için hafta başı kabineyi toplayacağını belirtti.

GİRİŞ 25.02.2024 04:25 GÜNCELLEME 25.02.2024 10:34
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Netanyahu, X sosyal medya hesabından İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah kentine saldırı planlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Hamas ile esir takası ve "Refah’taki Hamas taburlarının yok edilmesi" için yeni bir taslak üzerinde çalıştıklarını belirten Netanyahu, bu nedenle Paris’e bir heyet gönderdiğini kaydetti.

NETANYAHU KABİNEYİ TOPLAYACAK

Netanyahu, Refah kentine saldırı planlarına ilişkin ise "Hafta başında Refah'taki sivil halkın tahliyesi de dahil olmak üzere operasyonel planları onaylamak için kabineyi toplayacağım." ifadelerine yer verdi.

FİLİSTİNLİLERİN SIĞINDIĞI REFAH

Gazze'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırılarından önce yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. İsrail'in 7 Ekim'deki saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden oldu.

Yerinden edilen Filistinlilerin büyük bölümü, İsrail'in daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Refah'a sığındı. Kuzey bölgelerden gelenlerle Refah'ın nüfusu 4 katından fazla artarak 1,4 milyona ulaştı.

Yeterli konut olmaması nedeniyle Refah'a sığınan Filistinlilerin büyük bir bölümü derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak bir yerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

Netanyahu, 9 Şubat'ta İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatına "Refah'a saldırı planı hazırlanması" talimatını vermişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Adil 6 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM, kainattaki zerrelerin adedi kadar söylüyorum, bundan sonra sadece, SENİN RIZANI, RAHMETİNİ SEVGİNİ HOŞNUTLUĞUNU VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK İÇİN YAŞIYORUM. SANA KAVUŞMAK VE HUZURUNA ÇIKMAK İÇİN YAŞIYORUM. YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET... SEN NE DERSEN O ALLAHIM, SEN BİLİRSİN ALLAHIM...
    Cevapla
  • Murat 6 ay önce Şikayet Et
    Ya şehadet ya zafer kimden korkuyoruz kardeşlerimiz bebekler orda ölüyor
    Cevapla
  • Gerçek akıncı 6 ay önce Şikayet Et
    İsrailin haritadan tamamen silinme zamanı geldi ve Amerika'nın İngiltere'nin sonları çok ağır çok büyük ve çok şiddetli olacaktır
    Cevapla
  • Reis 6 ay önce Şikayet Et
    Siyonizm yok edilmeden dünyaya huzur gelmez.
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    İNSANLIĞIN YÜZ KARASI - YÜZKARALARI ŞEREF HAYSİYET NAMUS YOKSUNU ZALİM HAYDUT SÜRÜSÜ. Bütün dünyanın başına bela oldular ALLAH(CC) bizleri bağışlasın bunları elimiz kolumuz bağlı seyrettiğimiz için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...