İsrail ordusu Lübnan’ın doğusundaki Baalbek kentindeki Hizbullah hedefini vurdu

İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusunda yer alan Baalbek kentindeki Hizbullah hedeflerine düzenlediği hava saldırısında 2 Hizbullah mensubunun öldürüldüğü belirtildi.

GİRİŞ 26.02.2024 17:12 GÜNCELLEME 26.02.2024 17:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusunda yer alan Baalbek kentindeki Hizbullah hedeflerine düzenlediği hava saldırısında 2 Hizbullah mensubunun öldürüldüğü belirtildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, orduya ait hava araçları Lübnan'ın iç kesiminde yer alan Hizbullah'a ait hedeflere hava saldırısı düzenledi.

MİSİLLEME SALDIRISI

Saldırının, İsrail'e ait Elbeit Hermes-450 tipi bir insansız hava aracının (İHA) Hizbullah tarafından düşürülmesine misilleme olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

Hizbullah, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, Hasan Ali Yunus ve Ahmed Muhammed Sindiyan adındaki mensuplarının öldürüldüğünü duyurdu.

Hizbullah Milletvekili Hasan Fadallah ise Baalbek'te düzenlenen saldırının yanıtsız kalmayacağını ve uygun bir zamanda karşılık verileceğini belirtti.

Lübnan medyasında yer alan haberlerde, İsrail'in Baalbek'te bazı depoları vurduğu ve saldırı noktasında büyük yıkım oluştuğu ifade edildi.

Ayrıca saldırıda ölen ve yaralananların olduğu belirtildi.

Saldırı sonrası yayınlanan görüntülerde, hedef alınan depoların tamamen yıkıldığı ve bölgedeki birçok aracın büyük hasar gördüğü dikkati çekiyor.

Hizbullah, İsrail'e ait Elbeit Hermes-450 tipi bir İHA'nın Lübnan'ın Tufah (Elma) bölgesinde düşürüldüğünü bildirmişti.

İsrail ordusu, Hizbullah Hareketi ile 8 Ekim 2023'ten beri yaşanan çatışmalardan bu yana ilk defa ülkenin Suriye sınırındaki doğu bölgesinde yer alan Hizbullah'a ait Baalbek vilayetindeki hedefleri vuruyor.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Ziyaretçi 6 ay önce Şikayet Et
    İran'ın, Husi'nin, Haşdi Şaabi'nin, Hizbüşşeytan'ın, ... olduğu her yerde bir dalavere, hokkabazlık, entrika, oyun içinde oyun hileleri, şerlatanlık vardır. Her türlü melanet beklenir bunlardan. Bunlara karşı her daim teyakkuzda olunması elzemdir.
    Cevapla
  • Hamit 6 ay önce Şikayet Et
    Hep uygun zaman hiç gelmeyecekmuygun zaman
    Cevapla
  • temel 6 ay önce Şikayet Et
    oturup hamas yok olsun meydan bize kalsin diye bekliyorlar idi sira kendilerine geldi bunlar bir olsa hic bir yahudi kafir orda bir sey yapamaz amma nerde hepsi bir birinin cukurunu kaziyor
    Cevapla
  • Alperen 6 ay önce Şikayet Et
    Ne var ne yok yağdırın israil itine ne bekliyorsunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi Akdeniz’de dengeleri mi değiştiriyor?