Eski İsrail İstihbarat Başkanı: İsrailli bakanlar terörist

Ayalon, bir Filistinli olması halinde özgürlüğüne kavuşmak için İsrail’e karşı savaşacağını belirterek, İsrail’in Ulusal Güvenlik ve Maliye Bakanlarını da “terörist” olarak niteledi.

Eski İsrail İstihbarat Başkanı: İsrailli bakanlar terörist
Eski İsrail İstihbarat Başkanı: İsrailli bakanlar terörist
GİRİŞ 16.03.2024 12:33 GÜNCELLEME 16.03.2024 12:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Eski İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet Başkanı Ami Ayalon, bir Filistinli olması halinde özgürlüğüne kavuşmak için İsrail’e karşı savaşacağını belirterek, İsrail’in Ulusal Güvenlik ve Maliye Bakanlarını da “terörist” olarak niteledi.

Ayalon, ABC News Avustralya'ya İsrail’in Gazze’deki saldırılarına dair açıklamada bulundu.

İsrail’in saldırıları altındaki Filistinlilerin durumuna ilişkin soruyu yanıtlayan Ayalon, “Özgürlüğü hayal eden ancak onu göremeyen insanların hayatı. Beğensek de beğenmesek de milyonların hayatını kontrol ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ayalon, “Gazze veya işgal altındaki Batı Şeria’da yaşayan bir Filistinli olsaydınız, İsrail’e bakış açınız ne olurdu?” sorusuna ise “Özgürlüğümü elde etmek için İsrail'e karşı savaşırdım. Özgürlüğüme ulaşmak için her şeyi yapardım." diye yanıt verdi.

"ONLARI TERÖRİST OLARAK GÖRÜYORUM"

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in ne kadar güçlü olduğu ve iki Bakan'a ilişkin görüşleri sorulan Ayalon, “Onları terörist olarak görüyorum. İsrail toplumunun küçük bir kısmını temsil ediyorlar ama güçlerini bizim koalisyon sistemimizden alıyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Ayalon, İsrail’in iki Bakanı'na “terörist” deyip demediğine ilişkin ikinci bir soruya da “Tabii ki öyleler.” cevabını verdi.

Muhabirin, “İsrail’in neden bu kadar çok çocuğu öldürmeye ihtiyaç duyduğunu anlamadığını” belirtmesi üzerine Ayalon, “Buna ihtiyacımız yok” diyerek, “Hamas’ın siviller arasına yerleştiğini” öne sürdü.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Kul insan 6 ay önce Şikayet Et
    Allah cc hidayet versin. Belki Müslümanlara faydalıdır.
    Cevapla
  • İso 6 ay önce Şikayet Et
    Senin. söylemene. gerek. Yok. YILLAR. ÖNCE İsrailliler DÜNYADAKİ. TÜM SİYONİS. yavudileri TÖRÖRİS. olduğunu. ROMA. İMPARATORU. ile. İSPANYOLLAR. ve. ADOLF. HİTLER. söyledi. ve. sürdüler. Öldürdüler. OSMANLIDA. atalarımızın. parasıyla SİZE. KUCAK. ACDI. şimde. nankörlük. yapıyorsunuz
    Cevapla
  • ercan 6 ay önce Şikayet Et
    bizdeki hainler de filistinlileri canla başla savunmaya çalışan haması terörist olarak niteliyor. 48 yaşındayım çocukluğumdan beri israil zulmunün haddi hesabı belli değil içimizdeki kansız vicdansız hainlerse haması terörist olarak niteliyor. Ne yapacaklardı yıllardır bize az bile yapıyorsunuz diyerek zulme boyun mu eğeceklerdi ve yıllardan beri dünya ülkeleri zulme seyirci
    Cevapla
  • Fatih K. 6 ay önce Şikayet Et
    Çocukları ve kadınları ümütleri kırmak çaresizlik hissetsinler diye yapılmakta. Cengiz han kadın ve çocukları öldürenlere karşı obaları birleştirdi. Kadın ve çocuk öldürenlere ölüm sloganıyla tüm obaları topladı. Yaklaşıyor gelmekte olan, gözleri yerinden fırlayacaklar. Geldikleri ülkelere turist gibi geri dönemeyecek bebek katilleri... Göreceğiz az kaldı...
    Cevapla
  • mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    bizim muhalefet partisi lideri terörist olarak görüyor özgür özerin nasıl biri olduğunu anlamak için iyi bir haber bu adam muhalefetin başı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşte İsrail'in Lübnan'da katliam yapma nedeni! Arka planından bu gerçek var
Türkiye'den çok sert açıklama: Hesabını verecekler!