İsrailli eski generalden çarpıcı itiraf: Hamas'la savaşı kaybettik!

İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, İsrail'in Gazze Şeridi'nde Hamas'la savaşı kaybettiğini ve İsrail iç cephesinin "geniş bir bölgesel savaşa hazırlıklı olmadığını" itiraf etti.

GİRİŞ 18.03.2024 02:13 GÜNCELLEME 29.04.2024 20:34
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

İsrailli emekli Tümgeneral Brik, İsrail'in Maariv gazetesi için kaleme aldığı yazıda, "Birçok insana uzun süre yalan söyleyemezsiniz. Gazze Şeridi'nde ve Lübnan'da Hizbullah'a karşı yaşananlar er ya da geç yüzümüzde patlayacak ve o zaman gerçek tüm sırlarıyla ortaya çıkacaktır." ifadesini kullandı.

'ASKERLERİMİZ HER GÜN ÖLDÜRÜLÜYOR VE AĞIR YARALANIYOR'

"Askerlerimiz her gün bubi tuzaklı evlere herhangi bir denetim yapılmadan girip gerekli önlemleri almadıkları için tuzak ve patlayıcılarla öldürülüyor ve ağır yaralanıyor." değerlendirmesinde bulunan Brik, İsrail iç cephesinin "Gazze Şeridi'ndeki savaştan binlerce kat daha zor ve tehlikeli olacak bölgesel bir savaşa hazırlıklı olmadığını" vurguladı.

İsrailli eski generalden çarpıcı itiraf: Hamas'la savaşı kaybettik!

'İSRAİL SAHANIN KONTROLÜNÜ UZUN ZAMAN ÖNCE KAYBETTİ'

Brik, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin ordudaki atamalarını eleştirerek ve Halevi'nin "gerçeklikten soyutlandığını, sahanın kontrolünü uzun zaman önce kaybettiğini ve kendine uygun albaylar ve yarbaylar atamaya başladığını" belirtti.

'İSRAİL ORDUSUNUN KURULUŞUNDAN BU YANA YAŞADIĞI EN TEHLİKELİ SKANDAL'

Eleştirilerini sürdüren Brik, Gazze'de yaşananları, "İsrail ordusunun kuruluşundan bu yana yaşadığı en tehlikeli skandal", Genelkurmay Başkanı'nın başarısızlığını ise "devletin kuruluşundan bu yana yapılan en ciddi başarısızlık" olarak nitelendirerek Halevi'nin "sorumluluk üstlenip, İstifa etmek yerine, başarısızlığa ortak olan generalleriyle birlikte yönettiği kaos ve başarısızlık kuşağını güçlendirmeye karar verdiğini" aktardı.

İsrailli eski generalden çarpıcı itiraf: Hamas'la savaşı kaybettik!

İsrailli emekli Tümgeneral, "Siyasi ve askeri düzeyin mevcut şekilde devam etmesi durumunda İsrail'in kendisini Gazze Şeridi'ne yapılan saldırının önceki durumdan çok daha kötü bir durumda bulacağı" değerlendirmesinde bulundu.

'HAMAS'LA SAVAŞI KAYBETTİK'

Brik, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Kazandığımız başarıları kaybedeceğiz ve savaşın iki hedefine ulaşamayacağız: Hamas'ı devirmek ve kaçırılan insanları canlı olarak evlerine döndürmek. Kontrolümüz altında ilan ettiğimiz bölgelerde dahi askerlerimizin kaybının bedelini çok ağır ödemeye devam edeceğiz. Hamas'la savaşı kaybettik ve dünya çapındaki müttefiklerimizi baş döndürücü bir hızla kaybediyoruz. Hamas'ı tamamen ortadan kaldırma hedefi gündemden kaldırıldı ve kaçırılan insanları henüz evlerine sağ salim getiremedik."

İsrailli eski generalden çarpıcı itiraf: Hamas'la savaşı kaybettik!

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 94
  • MisafirMedrni 3 ay önce Şikayet Et
    Yorumcu sanki Yahudi ağzıylamı konuşuyorsun? Allah Kitabında biz çok az toplulukları, çok güçlütopluluklara karşı zafere erdirdik. Hanas Allahın izni ile bu işgalci ve zalimleri zelil edecek.
    Cevapla
  • Krmt 3 ay önce Şikayet Et
    Bu açıklamaya bakıp da israil kaybetti diye sevinmek için erken, israil bölgesel savaşlardan bile zaferle cıktı. Hamasın yarattığı kaos ,filistin halkı için felaket. Hamas yarattığı terör ortamı ile israilin yaptıgı katliamlara yasal dayanak sağlıyor. Filistin halkı özgürlük mücadelesini daha kurumsal örgütlerle yapmalı
    Cevapla
  • Mehmet KARA 3 ay önce Şikayet Et
    "küfür devam eder, zulüm devam etmez" siz zalimler döktüğümüz kanda boğulacaksınız. Eğer biz biz olsaydık siz bu zulme cesaret edemezsiniz. Ama sonunuz hem dünyada hem de ahirette rezillik olacak inşaallah
    Cevapla
  • hadi la 3 ay önce Şikayet Et
    o zaman netanyahunun ipini çekin ve zulmettiğiniz ,öldürdüğünüz insanların hesabını verin
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Ey zalimler bitmek zorundasınız Çünkü Allah tarafından lanetlenmiş bir avuç zalimsiniz arkanızda çok zalimler var ama Allahın izniyle biteceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te çeyrek final eşleşmeleri belli oldu!
Nefessiz kaldığımız o an! Mert Günok'tan turu getiren kurtarış!