Sadece Türkiye'den yardım kabul ettiler! Türk ekibi Tayvan'da
Tayvan’da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından 7 kişilik Türk arama kurtarma ekibi Tayvan’ın başkenti Taipei’ye geldi. İçişleri Bakanı Lin Yu Chang, "Türk ekibi Tayvan'ın teknik yardım kabul ettiği tek yabancı ekip” dedi.
Tayvan’ın doğusunda yer alan Hualien şehrinde 4 Nisan’da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bir yardım da Türkiye’den geldi. İnsansız hava araçları (İHA) konusunda uzman 7 kişilik Türk ekip Cumartesi günü Tayvan’ın başkenti Taipei’e ulaşarak deprem bölgesine hareket etti.
TAYVAN'IN TEKNİK YARDIM KABUL ETTİĞİ TEK YABANCI KURTARMA EKİBİ TÜRKİYE
Acil Operasyon Merkezi'ne (COEC) başkanlık eden İçişleri Bakanı Lin Yu Chang, 7 kişilik dron konusunda uzmanlaşmış Türk kurtarma ekibinin gelişmiş cihazları ile beraber yerel saatle 18.00'de Tayvan'a ulaştığını ve Türk ekibinin Tayvan'ın teknik yardım kabul ettiği tek yabancı kurtarma ekibi olduğunu söyledi.
Tayvan İçişleri Bakanı Lin Yu Chang
“TÜRK EKİBİ DEPREMDEN EN ÇOK ZARAR GÖREN TAROKO VADİSİNDE ÇALIŞACAK”
Lin, Türk ekibinin depremden en çok zarar gören Taroko vadisinde çalışmalar yürüteceğini söylerken, kendi dron ekipmanlarının bölgede etkisiz kaldığını ve Türk ekibinin tecrübesinin kritik önemde olduğunu vurguladı. Lin ayrıca, Türk ekibine Tayvanlı arama kurtarma ekiplerin de teknik malzeme desteği vererek cihazlarına termal kameralar yerleştireceklerini belirtti.
TAYVAN'DA CAN KAYBI 13’E YÜKSELDİ
COEC tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından geçen 48 saat sonunda hayatını kaybedenlerin sayısının 13’e yükseldiği, bin 145 kişinin yaralandığı, 442 kişinin mahsur kaldığı ve 6 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi.
Tayvan son 25 yılda depreme oldukça iyi hazırlanan bir ülke konumuna geldi.
TAYVAN'IN DEPREME MÜDAHALESİNDE ETKİLİ OLAN UNSURLAR ŞÖYLE:
Erken uyarı sistemi: Adanın dört bir yanına yerleştirilen sensörler depremin ilk titreşimlerini algılıyor ve 2-8 saniye içinde merkez üssü yakınındaki halka cep telefonları ve TV uyarıları yapılıyor. Ancak sistemde hala aksaklıklar yaşanıyor – bazı Taipei sakinlerine telefon uyarıları ulaşmamıştı.
Halkın farkındalığı: Tayvanlılar depreme alışkın ve 1999'dan sonra okul ve işyeri tatbikatlarının zorunlu hale getirilmesinden sonra ne yapacaklarını biliyorlar.
Hızlı müdahale ekipleri: Adanın afet müdahale ekibi sosyal medyayı aktif bir şekilde takip ediyor ve hasarı değerlendirmek için güvenlik kameralarına girerek hangi noktalara yardım gönderileceğini tespit edebiliyor.
730 tonluk demir topun sırrı! Tayvan'daki 7,4'lük depremde nasıl yıkılmadı?
Son 25 yılın en şiddetli depremi: Tayvan, Çin'in yardım teklifini reddetti
-
Misafir 8 ay önce Şikayet Etbizim siyasetçilere ders olsun ve örnek olsun en büyük yolsuzluklar belediyelerde rant belediyelerde bizde 60 bin kişi onlarda 13 kişi düşünmek lazım neden böyleBeğen
-
Temel 8 ay önce Şikayet EtBizdeki deprem 7km derinlikte onlardan 35km önce kendinizi eğitinBeğen
-
Cahar Dudayev 8 ay önce Şikayet EtDemekki onlarınki yüzyılın depremi değilmiş yoksa bizimkisi gibi 50.000 canımıza feda olurmuşBeğen Toplam 2 beğeni
-
jansın 8 ay önce Şikayet Etdepremi ana kara. deniz depremi ve yer yüzünekaç km yakın olarakgerçekleştiğineilişkin bilgi sahibi olmadan deprem hakkında yüz yılınmı 10 yüz yılınmı depremi olduğuna karar veremeyiz. Türkiyedeki yakınlık orda olsa haritadan silinirlerdiBeğen Toplam 2 beğeni
-
Kasım 8 ay önce Şikayet Etİnsanlık tabanında başkalarına yardım etmek güzel bir şey. aşağıda yazılan inanç ayırımcılığı yazıları saçma.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir babuş 8 ay önce Şikayet EtTayvan bizim depremde ilk gelen ülkeden biridir, yanlış hatırlamyorsam 50-100 kişilik ekip gelmiştiBeğen Toplam 6 beğeni
-
Misafir 8 ay önce Şikayet Etmisafir, bizde 11 il yerle bir oldu zongoc.Beğen Toplam 1 beğeni