İsrail'den 32 ülkeye mektup: Terör örgütü ilan edin

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda, 32 ülkeye mektup gönderdiğini belirterek, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun "terör örgütü" ilan edilmesi çağrısında bulunduğunu açıkladı.

GİRİŞ 16.04.2024 13:37 GÜNCELLEME 16.04.2024 14:19
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

İran'ın İsrail'e 13 Nisan'da yaptığı misilleme sonrası İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, 32 ülkeye gönderdiği mektupta ve mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerinde "İran'ı engellemek ve zayıflatmak için" Tahran'ın füze programına yaptırım uygulanması ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun "terör örgütü" ilan edilmesi çağrısında bulunduğunu belirtti.

İsrail, İran'ın saldırısını fırsat olarak görüyorİsrail, İran'ın saldırısını fırsat olarak görüyor

İsrail Dışişleri Bakanı, paylaşımında, "Füze ve İHA ile yapılan saldırıya askeri cevabın yanında ben de diplomatik atak başlatıyorum" ifadelerini kullandı. Çok geç olmadan İran'ın derhal durdurulması gerekiyor." ifadesini kullandı.

İRAN'DAN SERT AÇIKLAMA

İran Meclisi Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ebulfazl Amuyi ise, İsrail'in İran'a misilleme ihtimalini değerlendirdi.

Ülkesinin 13 Nisan'da İsrail'e gerçekleştirdiği saldırının meşru olduğunu söyleyen Amuyi, İsrail'in her türlü saldırısına karşılık vereceklerini belirtti.

Amuyi, "Daha önce kullanmadığımız silahları kullanmaya hazırız. Her senaryoya göre planımız var. İsrail mantıklı hareket etmeli." ifadelerini kullandı.

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkili ölmüştü.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu.

Tahran yönetimi, 13 Nisan'da İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı.

İran bazı hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin İran'ın hava saldırısına karşı "açık ve etkili" şekilde karşılık verme kararı aldığını iddia etmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 36
  • vatandas 4 ay önce Şikayet Et
    bir terorit oteki teroristi terorist ilan etti
    Cevapla
  • Sinan 4 ay önce Şikayet Et
    İsrail terör örgütü ilan edilmeli
    Cevapla
  • Yusuf 4 ay önce Şikayet Et
    Ey israil yaptığın bu katliamla silâhsız korunmasız müdafasız çoluk çocuk kadın yaşlı genç demeden kalkanlarını gerçekleştirir ken seni terörizmin hangi sayfasına koyalım. Se bunu hiç düşündünmü.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    En büyük terörist devlet örgütü İsrail ve Amerika. Dünyadaki tüm terörist oluşumları kuran, eğitip donatan Amerika ve İsrail'dir.
    Cevapla
  • Kaya 4 ay önce Şikayet Et
    En büyük terörist İsrail
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depreme hazırlık bir beka meselesidir
Süper Lig devinden Sadio Mane bombası! Başkan bizzat devrede