İsrail hükümetinde kaos: Birbirlerine girdiler

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin kabine toplantısında Netanyahu’yu savaştan sonra Gazze'yi kimin yöneteceğine dair bir stratejisi olmadığı gerekçesiyle eleştirdiği belirtildi.

GİRİŞ 12.05.2024 12:14 GÜNCELLEME 12.05.2024 15:01
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İsrail medyasına göre, bu hafta gerçekleştirilen kabine toplantısında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun savaş sonrası stratejisi ele alındı. Habere göre, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi toplantıda Başbakan Binyamin Netanyahu'yu savaştan sonra Gazze'yi kimin yöneteceğine dair bir stratejisi olmadığı gerekçesiyle eleştirdi. 

Cibaliye’ye yeniden saldırı gerçekleştirildiğini hatırlatan Halevi, “Gazze Şeridi’nde Hamas dışında bir yönetim oluşturulmasına yönelik diplomatik süreç kaydedilmezse diğer bölgelerde de bir kez daha saldırı gerçekleştirmek durumunda kalacağız” ifadelerini kullandı. 

NETANYAHU'YA UYARI

Haberde adı açıklanmayan İsrailli askeri yetkililerin de bir strateji geliştirmeleri ve karar almaları konusunda siyasi liderleri uyardığı kaydedildi. Ayrıca, kabine üyelerinin de Netanyahu’yu İsrail'in son birkaç haftadaki tutumu ve karar alma konusundaki eksikliğinin "sadece hayatları riske attığı" konusunda uyardığı bildirildi. 

BİRBİRLERİNE GİRDİLER

İsrail medyasında yer alan bir başka haberde ise, Netanyahu’nun İsrail iç istihbarat servisi Shin Bet Başkanı Ronen Bar ile de tartışma yaşadığını yazdı. Haberde, Bar’ın Savunma Bakanı Yoav Gallant ile stratejik planlama konusunda toplantı yapmasına öfkelenen Netanyahu, Shin Bet’in MOSSAD ya da Gallant’a değil kendisine bağlı olduğunu ve kendisine danışılması talimatı verdiği kaydedildi. 

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 18
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Kabşnede Birbirlerine düşse ne olur ki. olsa olsa daha fazla kayıp vermeden gazzeyi nasıl işgal ederiz kavgası yaparlar. birbirine düşmesi gereken amerika avrupa israil rusya ve çindir. tıpkı 2. dünya savaşında olduğu gibi.
    Cevapla
  • Osman 3 ay önce Şikayet Et
    Gazzeyi alamayacaksınız inşallah
    Cevapla
  • Kahrol Zalim katil 3 ay önce Şikayet Et
    40 bin şehit, 100 bin kayıp. Kısacası 150 bin şehit. Bu haince şehit edilen mazlumun ahı, yaşamakta olan şehit yakınının ahı. Sebeblenenlerin HAFIZA KAYBI, sonrasında BEYİN ÖLÜMÜ gerçekleşmesine sebeb olması yakındır. Bakın başladı bile katil netanyahu artık AKLEN DÜŞÜNME yeteneğini kaybetmiştir. Sonrası dahada kötü.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bunlar birbirini ısırmazlar, köpek sürüsü.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 3 ay önce Şikayet Et
    Bunlar insan değil canavar iblisleşmiş yaratıklardır. Çünkü bir insan çoluk çocuk kadın yaşlı hayvana yardım eder korur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki: İftira ve yalan dolu!
'Çevreci' Şahan Gökbakar fena yakalandı! Villası kaçak çıktı! Yıkım kararı