İşgalci İsrail ordusu çözülüyor... Üst düzey 3’üncü istifa!

41 kilometrelik Gazze Şeridi’nde 7 aydır hiçbir askerî hedefine ulaşamayıp mücahitler karşısında ağır kayıplar veren İsrail’de çözülme başladı.

GİRİŞ 12.05.2024 15:58 GÜNCELLEME 12.05.2024 15:59
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İsrail Askeri İstihbarat Şefi Tümgeneral Aharon Haliva ve Orta Bölge Komutanı Yehuda Fox’un ardından ülke bir istifa ile daha sarsıldı.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Güvenlik Politikası ve Stratejik Planlama Sorumlusu Yoram Hamo istifa etti.

Gazze’de "savaş sonrası dosyasından" da sorumlu olan Yoram Hamo, başarısızlığa dikkat çekerek görevinden ayrıldı.

Hamo’nun Gazze savaşıyla ilgili siyasi düzeyde kararlar alınmadaki başarısızlık nedeniyle görevinden istifa ettiği bildirildi.

İSTİFA DALGASI

İsrail ordusunda Nisan 2024’ün son haftasında çifte istifa şoku yaşanmıştı.

İsrail Askeri İstihbarat Şefi Tümgeneral Aharon Haliva, Hamas karşısında başarısız olduklarını belirterek istifa ettiğini duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria, Kudüs ve başkent Tel Aviv ile çevresinden sorumlu Orta Bölge Komutanı Yehuda Fox da istifa edeceğini açıklamıştı.

___________

218 GÜNDE BATAĞA SAPLANDILAR

Gazze’de 14 bin 944’ü çocuk 34 bin 943 Filistinli savunmasız sivili şehit eden İsrail, Kassam Tugayları karşısında ağır darbe alıyor. 218 gündür devam eden Aksa Tufanı savaşında 620 subay ve askeri ölen İsrail’in 3 bin 378 askeri yaralandı. Hastane raporlarına göre 7 bin 65 İsrail askeri sakat kaldı. Gazze Şeridi’nin bütün cephelerinde Kassam mücahidlerinin başarılı atışlarıyla vurulan İsrail işgalcileri, son dönemde sıklıkla keskin nişancı atışlarıyla öldürülüyor.

İşte Kassam’ın İsrail’e karşı yeni stratejisi! Hepsini tek tek yayınladılarİşte Kassam’ın İsrail’e karşı yeni stratejisi! Hepsini tek tek yayınladılar

Özellikle İsrailli subayların hedef alındığı operasyonlarda, vurulan askeri bırakıp kaçışan işgalcilerin görüntüleri saniye saniye kameralara yansıyor.

Öte yandan Kassam Tugayları, Aksa Tufanı savaşının 218’inci gününe özel bildiri yayınladı. Savaşın seyrine ilişkin bilgilendirmelerin yer aldığı açıklamada, füze salvosu düzenlenen noktalar, işgale karşı mukavemetin en koyu yaşandığı bölgeler ve İsrail’in verdiği kayıplara ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Kassam Tugayları’nın resmi Telegram hesabından yayınlanan askerî bildiride, “Kassam Tugayları art arda 218'inci günde de birçok cepheye giren Siyonist güçlerle yüzleşmeye devam ediyor; şu ana kadar (620) subay ve askerin ölümüne (3.378)'ten fazla yaralandığı doğrulandı. Düşman ordusunun itirafı ve hastane raporlarına göre (7,065)'den fazla yaralı asker mevcut. Ayrıca yüzlerce askeri araç tamamen veya kısmen imha edildi. Gazze Şeridi'ndeki işgal mevzileri her gün onlarca askeri operasyon düzenleniyor." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 19
  • Turabi 1 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın en iğrenç parazitleri.
    Cevapla
  • talihli talihsiz 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail'in başarısızlığı Yani ölen masumları Geri getirecek mi onun yaptırımı yok mu o nasıl bir yürüyüşten İsrail ordusunu telef etti mahvetti diye bununla mı oynayacağız Müslümanlar olarak yazık günah Allah daha beter etsin inşallah zalimleri ve yardım edenleri, görüp susan kılını kıpırdatmayan müslüman toplumunu.
    Cevapla
  • Mazlumlar adına 1 ay önce Şikayet Et
    Zalimlerin hızla yıkılışını görmeyi mazlumlara ve mazlumlarla ağlayan bizlere nasip ettt!!!
    Cevapla
  • alkan 1 ay önce Şikayet Et
    DAHADA BETER OLSUNLAR BÜTÜN DÜNYAYA REZİL RÜSVA OLSUNLAR İNŞAALLAH VE allahın kahrı gazabına tez zamanda uğrayıp belalarını allahtan bulsunlar inşaallah bütün siyonistler vemasonlar evanjelikler bu yamyamlara bilerek ve isteyerek hizmet edenlerde bu siyon köpeklerinin akıbetine tez uğrasınlar
    Cevapla
  • Şehmuz 1 ay önce Şikayet Et
    Oh elhamdülillah çok şükür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milyarlarca dolarlık yatırım! Türkiye ile ABD görüşüyor
Irkçılar Kur'anı kursuna saldırdı!