İsrailli bakandan alçak Gazze çağrısı! 'Ahlaki ve insani' deyip duyurdu

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, "Gazze sorununun geri dönmemesi için Gazze sakinlerinin 'gönüllü olarak' ayrılmalarını teşvik edilmelidir. Bu ahlakidir, akılcıdır, insanidir." dedi.

İsrailli bakandan alçak Gazze çağrısı! 'Ahlaki ve insani' deyip duyurdu
İsrailli bakandan alçak Gazze çağrısı! 'Ahlaki ve insani' deyip duyurdu
GİRİŞ 14.05.2024 20:44 GÜNCELLEME 14.05.2024 20:45
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Filistin karşıtlığıyla bilinen Ben-Gvir, aşırı sağcı İsraillilerin Gazze'de yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri kurulması için düzenlediği gösteride konuştu.

GAZZE'YE İNSANİ YARDIM GÖNDERİLMEMESİ İÇİN OY VERMESİYLE ÖVÜNDÜ

Gazze sınırında yer alan Sderot kentindeki gösteriye katılan Ben-Gvir, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye insani yardım gönderilmesine hayır oyu veren tek kabine üyesinin kendisi olduğunu belirtti.

Ben-Gvir, kendisi hariç diğer İsrailli Bakanların Kerem Ebu Salim'den yardım girişine karşı çıkmamasından dolayı "utandığını" söyledi.

'GAZZE SAKİNLERİNİN GÖNÜLLÜ OLARAK AYRILMALARINI TEŞVİK ETMEK GEREK'

Gazze'ye yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri kurulması çağrısı yapan Ben-Gvir, "Gazze sorununun geri dönmemesi için iki şeyin yapılması gerekiyor; Gazze Şeridi'ne geri dönmek ve Gazze sakinlerinin 'gönüllü olarak' ayrılmalarını teşvik etmek. Bu ahlakidir, akılcıdır, insanidir." yorumunda bulundu.

Ben-Gvir'in başını çektiği İsrailli aşırı sağcı Bakanlar, sık sık Gazze'de yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşa edilmesi çağrısı yapıyor.

Batı Kudüs'te ocak ayı sonunda Gazze'de yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri kurulması için konferans düzenlenmiş, Ben-Gvir başta olmak üzere çok sayıda İsrailli Bakan da bu toplantıya katılmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 104
  • mmm 3 ay önce Şikayet Et
    müslüman halklar uyanır aralarındaki bölünme biterse ve başlarındaki satılmışları def ederlerse o zaman zafer yakın o zaman kafirler şımara bileceklermi ALLAH müslümanlar eliyle kafirlerin hakkından gelmesini istiyor müslümanlar o zaman zafere ulaşır yoksa ALLAH'ın azabı çetin hesap zor herkes alkını başına alsın
    Cevapla
  • T.C.Vatandaşı 3 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten karşısında savaşan bir ordu ile savaşamazlar zayıf insanları bombalayan katil sürüleri sahte kahramanlık haberleri yapan mahluklar
    Cevapla
  • sen 3 ay önce Şikayet Et
    Ondan sonra da, 'bizi niye savaşa soktun' diye, içerideki hainler saldırır
    Cevapla
  • sen 3 ay önce Şikayet Et
    Aşağılık maymunlar ve domuzlar
    Cevapla
  • Gurbetten 3 ay önce Şikayet Et
    GAZZE'ye HER Müslüman Ülkelesi SADECE bir Gemi gönderse VAHSET DURDURULUR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esnek çalışma geliyor: Sosyal güvenlik sistemi masada! Kıdem tazminatı tartışması sürecek
İngiliz ekonomistten Mehmet Şimşek çıkışı: 'Yapmasa krizle karşı karşıya kalacaktı'