Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması: Biz ateşkesi kabul ettik

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın ateşkes teklifini kabul ettiğini ancak İsrail'in buna Refah kentine fiili kara saldırısıyla yanıt verdiğini belirtti. Heniyye, "İsrail'in saldırıları Müslümanları birleştiriyor" dedi.

Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması: Biz ateşkesi kabul ettik
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması: Biz ateşkesi kabul ettik
GİRİŞ 15.05.2024 23:51 GÜNCELLEME 16.05.2024 01:49
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Heniyye, Nekbe'nin 76. yılı dolayısıyla yaptığı konuşmada, İsrail'in tarihi Filistin topraklarında kuruluşunu ilan ettiği Nekbe'nin (Büyük Felaket) üzerinden 76 yıl geçtiği halde hala "yok olma" korkusunun geçmediğini belirtti.

'İSRAİL REFAH'A KARADAN SALDIRI BAŞLATARAK CEVAP VERDİ'

Gazze'de ateşkes için Mısır ve Katar'ın yanı sıra ABD arabuluculuğunda yapılan müzakerelere tamamen olumlu yaklaştıklarını aktaran Heniyye, şunları kaydetti:

"Hamas, Gazze'de ateşkes ve esir takasının sağlanması için arabulucu olan Mısır ve Katar'ın çabalarını tamamen olumlu karşıladı. İşgalci ise buna Refah Sınır Kapısı'nı işgal etme ve Refah kentine fiili olarak karadan saldırıyı başlatarak yanıt verdi."

'İSRAİL'İN TEKLİF ÜZERİNDE YAPTIĞI DEĞİŞİKLİKLERİ MÜZAKERELERİ ÇIKMAZA SOKUYOR'

İsrail'in Hamas tarafından kabul edilen teklif üzerinde yaptığı değişikliklerin müzakereleri çıkmaza soktuğunu belirten Heniyye, Hamas'ın Filistinli diğer gruplarla birlikte Gazze'ye yönelik savaşı durdurma çabalarını sürdüreceğini vurguladı.

Hamas lideri, İsrail'in Refah kentine yönelik saldırılarında ileri gitmesi halinde müzakerelerin tümüyle belirsizliğe sürükleneceğine dikkati çekerek İsrail'in Refah Sınır Kapısı'ndan ve Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerinden çekilmesinin kaçınılmazlığı konusunda Mısır ile hemfikir olduklarına işaret etti.

"Nekbe'nin üzerinden 76 yıl geçmesine rağmen işgalcinin yok olma korkusunun geçmediğini" dile getiren Heniyye, İsrail'in bu korkuyla Filistin halkına karşı katliamlar yaptığını ifade etti.

HAMAS'TAN ABD'YE TEPKİ

ABD'nin hala ateşkes müzakerelerinin baltalanmasında Hamas'ı suçlamaya devam ettiğini hatırlatan Heniyye, bunun da askeri ve siyasi olarak Gazze'deki soykırıma destek veren ABD'nin İsrail'den yana tutumunu sürdürdüğünün göstergesi olduğunu söyledi.

'İSRAİL'İN SALDIRILARI MÜSLÜMANLARI BİRLEŞTİRİYOR'

Hamas lideri Heniyye, Gazze'ye yönelik devam eden İsrail saldırılarının Müslümanları Filistin meselesinde birleştirdiğini kaydederek güç dengesindeki büyük farka rağmen Filistinli direniş gruplarının Gazze'nin birçok bölgesinde 8. ayda İsrail ordusuna kayıplar verdirdiğine vurgu yaptı.

'DÜNYA ÇAPINDAKİ ÖĞRENCİLERİN DESTEK HAREKETİ TARİHTE BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SAHNE'

Heniyye, dünya çapında öğrenciler tarafından düzenlenen Filistin'e destek hareketinin de tarihte benzeri görülmemiş bir sahne olduğunu dile getirdi.

Ne kadar uzun sürerse sürsün, topraklarındaki saldırıların yenilgiye uğratılacağına inandıklarını vurgulayan Heniyye, İsrail ordusunun, acilen Refah Sınır Kapısı'ndan çekilmesi gerektiğini ve Tel Aviv'in sınır kapısının idaresine müdahale hakkı olmadığını aktardı.

Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'e karşı atılan adımlara dikkati çeken Heniyye, Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurması ve Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı soykırım davasına müdahil olmasını takdir ettiklerini belirtti.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • yusuf 4 ay önce Şikayet Et
    Hani nerde Ateistler konu israil olunca hepsi çark ediyor.
    Cevapla
  • mutlak hakim 4 ay önce Şikayet Et
    evet tüm islam camiası türkiyenin liderliğinde birleşecek korktukları başlarına gelecek türkiye süper güç olacak israil en büyük tokatı bizden yiyecek ve kafirler birleşip tüm ordularını toplayıp suriye tarafından bize saldıracaklar zafer inananlarındır...
    Cevapla
  • esas 4 ay önce Şikayet Et
    Hiç olmaz ise buğzederek boykota dikkat ederek katılınmalı. Burada Allah (c.c.) meleklerini gönderir işi bitirir ama 2 milyar müslümanın büyük çoğunluğu uyumaya devam eder. Ne zaman uyanacağız. Hiç olmaz ise boykotlu ürünler alınmasın satılmasın. Boykotlu ürünleri üreten yerli firmalara destek olunsun. Boykota riayet ettikçe aslında çoktan işgal edildiğimizi anlıyoruz
    Cevapla
  • tim 4 ay önce Şikayet Et
    Israrla filistini suçlayan ın kökü ya Ermeni, ya yahudi yada Allah sız atesistlerdir Elin gavuru bile Siyonist Keri pretesto ederken ,bizim gavurlar şeref,,,zligi elden bırakmıyor .
    Cevapla
  • Ali aksoy 4 ay önce Şikayet Et
    Yok olma korkusu yanliz filistinliler için geçerlidir.Ama yahudi,yalan dolan ile,kendini koruyor masali ile 40 binin üzerinde filistinli öldürdü,hemde AB ve ABD lerinin yardimlari ile.Açik olan,Bu faturayi, 11 EYLÜL,benzeri ile öderler.Bunun dişinda,başka bir alter nativin oldugunu dpşünemiyorum,bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliğinden sağanak uyarısı! Hafta sonuna dikkat
Türkiye, doğal gaz temininde elini 100 milyar metreküplük LNG atılımıyla güçlendiriyor