Portekizli siyasetçiden Türklere hakaret

Portekiz'de aşırı sağcı siyasetçi Ventura'nın Türklere yönelttiği "tembel" ithamı tepki çekti. Bir milletvekili Türklerden özür dilerken, Meclis Başkanı "demokratik söylem" yorumunda bulundu.

GİRİŞ 18.05.2024 09:32 GÜNCELLEME 18.05.2024 11:04
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

Aşırı sağcı siyasetçi Andre Ventura'nın sözleri, Portekiz parlamentosunda tartışmalara neden oldu. "Chega" adlı partinin lideri Ventura, Portekiz'in bu hafta hükümet tarafından açıklanan yeni Lizbon Havalimanı'nı 10 yıldan daha kısa bir sürede inşa edebilmesi gerektiğini söyledi.

Ventura bunu ifade ederken, "Türkler dünyanın en çalışkan insanları arasında değildir ama İstanbul Havalimanı'nı 5 yılda yaptılar. Biz niye havaalanı inşaatına 10 yıl veriyoruz?" yorumunu yaptı.

Ventura'nın bu sözleri sonrası Meclis'te söz alan milletvekili Fabian Figueiredo, "Meclis çatısında böyle genellemeler yapılamaz. Türk(lerden) Büyükelçiden ben özür diliyorum." dedi.

Öte yandan sol partiler, Meclis Başkanı Jose Pedro Aguiar-Branco'dan Ventura'nın sözlerini kınamasını istediler. Ancak Meclis Başkanı, "Milletvekilleri sansürlenemez. Demokratik olmaz." diye karşılık verdi.

Chega, popülist söylemlerle hareket eden aşırı sağcı bir parti. Göçmen karşıtı olduğu da bilinen Chega, bu çıkışlarıyla Mart ayındaki seçimde 50 milletvekili kazanarak Portekiz'in üçüncü büyük siyasi partisi konumuna yükseldi.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 157
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Portekiz sömürgeci kitabını yazmıştır. gidin Angola ya bakın.
    Cevapla
  • insanlık 3 ay önce Şikayet Et
    Olurmu? Bunlar az zalim değil! Amerika kıtasını ilk sömüren ekiptendirler.
    Cevapla
  • alp 3 ay önce Şikayet Et
    genel olarak Akdeniz insanı birbirine benzer. Tembelliği fiestayı, siestayı sever.
    Cevapla
  • Hakan 3 ay önce Şikayet Et
    Savunun Türkler geliyor.... Ayak sesimiz titretmeye başlamış.
    Cevapla
  • Kızıl Elma 3 ay önce Şikayet Et
    İstanbul Havalimanı gibi büyük bir projenin 5 senede yapılmasına şaşırmış, kendileri 10 senede dandik bir havalimanı bile yapamıyorlar o veryansın ediyor aslında..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Narin'in cansız bedeni bulundu! Çuval ve terlik detayı...
Elon Musk'ın Mars'ta yaşam projesi: Uçuşlar başlıyor