Reisi'yi taşıyan helikopter düştü: Kurtulan olmadı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Cuma İmamı ve Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi'ni taşıyan helikopter düştü. Kazada kurtulan olmadı.

GİRİŞ 19.05.2024 16:03 GÜNCELLEME 20.05.2024 11:36
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıdığı ifade edilen helikopter kaza kırıma uğradı. Helikopterde, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim ve Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti'nin de olduğu aktarıldı.

KURTULAN OLMADI

Söz konusu enkazı bulma çalışması 15 saat sürdü. Türkiye'den talep edilen yardım neticesinde AKINCI TİHA, Reisi'nin helikopter enkazını bularak İran makamlarına iletti.

Bölgeye hareket eden arama-kurtarma ekipleri, enkazdan Reisi ve Abdullahiyan dahil herkesin cesedini çıkardı.

Aliyev'le Reisi, Azerbaycan-İran sınırındaki iki barajın açılışını yaptıAliyev'le Reisi, Azerbaycan-İran sınırındaki iki barajın açılışını yaptı

REİSİ BUGÜN ALİYEV'LE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, iki ülke sınırında Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışını yapmıştı. Bu sebepten ötürü Reisi, bugün, Doğu Azerbaycan eyaletine gitmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 87
  • Gök Börü 1 ay önce Şikayet Et
    Birileri Kafkasya'yi karistirmak yada yeni bir savas mi çikarmak istiyor?İnsanın aklina bir sürü sey geliyor.Ukrayna -Rusya savaşı,Israilin amasizca katliamlar,soykirimlar yaptigi savas ve bu savasa verdikleri silahlarla ve ihalarla yapilan destek ve saldirilar.Rusya ve Iran'ın dolar adımları,Turkiye'nin bolgeye yinelik adimlari ve sikisan Israil gerçeği.Olaylar cok grift.
    Cevapla
  • Dost 1 ay önce Şikayet Et
    Az kaldı geliyor gelmekte olan savassss
    Cevapla
  • YAVUZ 1 ay önce Şikayet Et
    Burda yorum yazanların belkide tümü Yahudulerden daha kötüler Rabbim sizlere firsat vermesin inşallah
    Cevapla
  • İsso 1 ay önce Şikayet Et
    Belliki bu adamlar israil için tehlikeliymiş
    Cevapla
  • Melda 1 ay önce Şikayet Et
    Azerbaycan ile görüşmesini isterler mi hiç?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Batı'ya tarihi yeniden yazdıran Türk: Fuat Sezgin
Sokak röportajında "geçiniyorum" diyen vatandaşa hakaret