İran'dan son dakika Reisi açıklaması! Kızılay Başkanı yeni gelişmeyi duyurdu

İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kolivend, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşırken kazaya uğrayan helikoptere ilişkin, arama kurtarma ekiplerinin bir noktada akaryakıt kokusu aldıklarını bildirdi.

GİRİŞ 20.05.2024 02:56 GÜNCELLEME 20.05.2024 03:48
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Son dakika İran haberleri: İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıdığı ifade edilen helikopterin, bir kazaya karıştığı ve sert iniş yaptığı açıklandı. Helikopterde, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da olduğu aktarıldı.

İRAN: ARAMA KURTARMA EKİPLERİ BÖLGEDE AKARYAKIT KOKUSU ALDI

İranlı İşçiler Haber Ajansı'na (ILNA) göre,  İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kolivend, arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Kolivend, "Arama kurtarma ekiplerini akaryakıt kokusu aldıklarını söyledikleri yere gönderiyoruz. Akaryakıt kokusunun hissedildiği yer kazanın meydana geldiği ihtimal verilen yerlerden biriyle aynı." dedi.

Başkan Kolivend, arama kurtarma ekiplerinin bir noktada aldıkları akaryakıt kokusunun helikoptere değil otomobillere ait olduğunun tespit edildiğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi yaşıyor mu? Akıncı İHA dünyada bir ilki başardıİran Cumhurbaşkanı Reisi yaşıyor mu? Akıncı İHA dünyada bir ilki başardı

'EKİPLER KAZANIN OLDUĞU NOKTAYA ULAŞTI'

İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, arama kurtarma ekiplerinin Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile diğer yetkililerin bulunduğu helikopterin kazaya uğradığı noktaya yaklaştığını söyledi.

Kulivend, basına yaptığı açıklamada, "Şu anda Kızılay'dan 40'tan fazla özel arama kurtarma ekibi arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler kazanın olduğu noktaya yaklaştı." dedi.

İRAN GENELKURMAY BAŞKANINDAN ORDUYA TALİMAT

İran devlet televizyonu, Bakıri'nin konuya ilişkin yazılı açıklamasını paylaştı.

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunması için tüm imkanların seferber edilmesi talimatını verdi.

Bakıri'nin konuya ilişkin yazılı açıklaması İran devlet televizyonunda paylaşıldı. Bakiri, "Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin bulunması ve kurtarma çalışmaları için İran Ordusu ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun tüm imkan ve teçhizatları kullanılmalıdır." ifadelerini kullandı.

İran silahlı kuvvetlerinin olayın başından itibaren çalışmalarda yer aldığı kaydedildi.

'HAVADAN ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI YAPILAMIYOR'

İran Kızılayı, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşırken “kaza" geçiren helikopterle ilgili arama kurtarma çalışmalarının olumsuz hava şartları nedeniyle havadan yapılamadığını bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı'nın helikopteri sert iniş yaptıİran Cumhurbaşkanı'nın helikopteri sert iniş yaptı

İran devlet televizyonuna konuşan İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Kulivend, "Bölgedeki olumsuz hava şartları (yoğun sis) nedeniyle arama kurtarma çalışmaları İHA'lar kullanılarak havadan yapılamıyor." dedi.

İranlı yetkili dağlık ve ulaşımı zor olan bölgede 40 arama timinin çalışmalarını karadan sürdürdüğünü aktardı.

İRAN'A OHAL İDDİASI

Öte yandan İran'dan gelen son dakika bilgilerine göre, İran Dini Lideri Hamaney'in, kaza nedeniyle ülke genelinde OHAL (Olağanüstü Hal) ilan ettiği iddia ediliyor.

İRANLI YETKİLİ: DURUM ENDİŞE VERİCİ

Reuters'a konuşan İranlı yetkili, "Helikopter kazasının ardından Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Emirabdullahiyan'ın hayatı risk altında" açıklamasında bulundu.

Yetkili, hala umutlu olduklarını ancak kaza yerinden gelen bilgilerin çok endişe verici olduğunu aktardı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 126
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail yaptı .. Şimdi iran çok kötü, çok şiddetli kınama yapacak.. Sonra kasolar çıkacak irandan Türkiyeye kardeşlerimiz gelecek..
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Hala arama çalışması devam ediliyor açıklamaya bak.Yetkili, hala umutlu olduklarını ancak kaza yerinden gelen bilgilerin çok endişe verici olduğunu aktardı. nereden biliyorsun endişeverici olduğunu?Bu muhsin yazıoğlu suikastinde olduğu gibi kahramanmaraş istihbaratından muhsin başkanın sağ ayağı kırık denildi. Kaza yeri bulunamamıştı sonra bulunamadı denildi. Ama sağ ayağı kırık çıktı
    Cevapla
  • Hüseyin- 1 ay önce Şikayet Et
    Islam Ülkelerini ipe bagladilar ,uyansalar bile kirmasamazlar.Girdiler lüx hayata hem paralari gitti hemde bagli kaldilar gavurlara.Müslümanim demek yetmiyor ......
    Cevapla
  • Önemli 1 ay önce Şikayet Et
    Yaradanın huzurunda slamı nasıl kendilerine göre yorumladıklaronın ve ehli sünnet e nasıl düşmanlık ettiklerinn vb durumların hesabı çetin olur inşaallah
    Cevapla
  • 10.köy 1 ay önce Şikayet Et
    Eğer işin içinde İsrail varsa varya İRANDAN ÖLÜMCÜL BİR KINAMA GELİRDİ:))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden adaylıktan çekilirse kimler aday olacak? İsimler gelmeye başladı
Almanya'da kuyumcuya giren silahlı hırsıza Türk çalışanın müdahalesi viral oldu...