Hamaney'den Reisi açıklaması: Aksama olmayacak

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin geçirdiği helikopter kazasının ardından yaptığı ilk açıklamada, “İran halkı endişelenmesin, ülkenin işlerinde herhangi bir aksama olmayacak” ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 19.05.2024 20:27 GÜNCELLEME 19.05.2024 21:21
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan'ı taşıdığı sırada düşen helikopteri arama çalışmaları sürerken, ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'den ilk açıklama geldi. Hamaney, potansiyel halefi olarak görülen Reisi'nin sağlığının yerinde olması için dua ettiğini belirtti.

Hamaney, ülkenin yönetiminin bu olaydan etkilenmeyeceği mesajı vererek, "Yüce Allah'ın Cumhurbaşkanı ve yanındaki arkadaşlarını millete bağışlamasını umuyoruz. Herkes dua etsin. İran halkı endişelenmesin, ülkenin işlerinde herhangi bir aksama meydana gelmeyecektir" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Azerbaycan sınırında Azeri mevkidaşı İlham Aliyev ile birlikte baraj açılışına katılmıştı. Reisi'nin ve Emirabdullahiyan'ın yanı sıra Doğu Azerbaycan Valisi Ayetullah El Haşim ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah El Haşim'i taşıyan helikopter, açılış dönüşünde ülkenin kuzeybatısındaki doğu Azerbaycan vilayeti üzerinde kaza yaptı.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 47
  • suvaslu 1 ay önce Şikayet Et
    bu mendeburun parmağı var
    Cevapla
  • İSMAİL 1 ay önce Şikayet Et
    hamamına inşallah senin bindiğin helikopterde düşer bir gün türkler hiç kimseye zulüm etmemiştir
    Cevapla
  • Vatan 1 ay önce Şikayet Et
    İnşallah Molla rejimi biter, ülkelerine demokrasi ve özgürlük gelir. Mollalar yıllardır pkk hainlerini himaye edip ülkemize düşmanlık ediyorlar.Pkk terör örgütünü ABD,İsrail, İngiliz,İran ve Araplar destekliyor, her şey ortada
    Cevapla
  • Ordulu 1 ay önce Şikayet Et
    O rejim biter ise daha kötüsü de gelebilir. Gelen gideni aratır derler. Demokrasi için dua etmek Müslüman'ın işi değil. Bizler İslam ile şereflendik ve demokrasi Batı'nın oyunu. Fazla Özgürlük de zarar veriyor. Millet ne Annesini ne komşusunu tanıyor artık. Böyle özgürlük olmasın. Sosyal ve Adaletli İslam devleti için Dua edelim.
    Cevapla
  • ali hikmet akkaya 1 ay önce Şikayet Et
    tamam mesele anlaşılmıştır. eskiden bu Bizans'ın oyunu bitmez derlerdi şimdi bu İran'ın oyunu bitmez diyoruz
    Cevapla
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    Zırt
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD’de polis, hırsızlık şüphelisi 13 yaşındaki çocuğu vurdu
İşte Çeşme’yi yakan izmarit! İzmir’deki yangının çıkış anı böyle görüntülendi