AB VE BM'den Reisi açıklaması!

AB, İran’dan gelen yardım talebi üzerine İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı taşıyan helikopteri arama faaliyetlerine destek için uydu haritalama hizmetinin devreye sokulduğunu duyurdu.

AB VE BM'den Reisi açıklaması!
AB VE BM'den Reisi açıklaması!
GİRİŞ 19.05.2024 21:51 GÜNCELLEME 19.05.2024 22:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı taşıyan helikopteri arama çalışmalarına destek olmaları için AB'den yardım istedi.

"HARİTALAMA HİZMETİNİ DEVREYE SOKUYORUZ”

AB Kriz Yönetimi ve İnsani Yardımlardan Sorumlu Komiseri Janez Lenarcic, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “İran’dan gelen yardım talebi üzerine, İran Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanını taşıdığı bildirilen helikopterin kaza yapması nedeniyle Avrupa’nın Copernicus Acil Durum Yönetim Servisi’ne ait haritalama hizmetini devreye sokuyoruz” dedi.

BİDEN’A KAZAYA İLİŞKİN BİLGİ VERİLDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin kazaya ilişkin haberleri yakından takip ettiğini duyurdu. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise Başkan Joe Biden’a konuya ilişkin brifing verildiği belirtildi.

BM'DEN, İRAN CUMHURBAŞKANI İBRAHİM REİSİ AÇIKLAMASI

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, AA muhabirine yaptığı yazılı açıklamada, "Genel Sekreter (Antonio Guterres), İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinde yaşanan olaya ilişkin haberleri endişeyle takip ediyor." ifadesine yer verdi.

Haq, BM Genel Sekreteri Guterres'in, Reisi'nin ve beraberindekilerin "güvende olduğu ümidini" paylaştı.

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bugün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı.

İran devlet televizyonu, Reisi’nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yapması suretiyle kaza meydana geldiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu.

Arama kurtarma ekipleri olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildiriyor.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Reisi düşme
    Cevapla
  • mis 1 ay önce Şikayet Et
    Hepsi oyun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni süreç başladı: ANKA-III: Türkiye için ne anlam ifade ediyor?
Muhalefette EYT çarkı! Önce çıkarttırdılar şimdi eleştirdiler