Akıncı İHA Reisi'nin helikopterini 2 saatte tespit etti: Dakika dakika neler yaşandı?

Akıncı İHA İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin yerini tespit ederek yetkililere bildirdi. Yaşanan gelişmelerin ardından tüm gözler Akıncı İHA'ya çevrildi. Peki Akıncı İHA helikopteri nasıl buldu? İşte dakika dakika yaşananlar...

GİRİŞ 20.05.2024 16:44 GÜNCELLEME 20.05.2024 17:25
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Akıncı İHA'nın, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin içinde bulunduğu helikopterin kazaya uğradığı bölgedeki tespit çalışmalarında dakika dakika yaşananlar ortaya çıktı.

İran, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bulunduğu helikopter, zorlu hava koşulları nedeniyle Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide kaza yaptı. Helikopterde bulunan Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindekiler yaşanan olayda hayatını kaybetti. 

AKINCI İHA ENKAZ YERİNİ TESPİT ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan kaza haberinin duyulmasının ardından İran'a destek için hazır olduklarını bildirmişti. İran'ın talebi üzerine Türkiye, arama çalışmaları için Akıncı İHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter gönderdi.

CHP'li Kakışım 'İran'a ne yardımınız olacak ki?' dedi, yanıt AKINCI İHA'dan geldiCHP'li Kakışım 'İran'a ne yardımınız olacak ki?' dedi, yanıt AKINCI İHA'dan geldi

Tüm dünya gözünü kırpmadan saniye saniye AKINCI'yı izledi! İşte AKINCI'nın özellikleriTüm dünya gözünü kırpmadan saniye saniye AKINCI'yı izledi! İşte AKINCI'nın özellikleri

AKINCI TİHA helikopteri buldu: İşte kazadan ilk görüntülerAKINCI TİHA helikopteri buldu: İşte kazadan ilk görüntüler

Akıncı İHA, dağlık bölgede göreve başladıktan sonra helikopter enkazının olabileceği düşünülen bir ısı kaynağı tespit etti. Bu bölgenin koordinatları İran makamlarına gönderildi. İran yönetimi bölgeye onlarca arama ekibi gönderdi.

YURDA DÖNDÜ

Akıncı İHA, İranlı yetkililerin kazada hayatını kaybedenlerin naaşlarını bölgeden almasının ardından; enkaz bölgesinin tespit çalışmasını başarıyla tamamlayarak Türkiye'deki görevine döndü. 

Akıncı İHA, başarılı görevinin ardından Van Gölü'nün üzerinde Türk bayrağı çizerek yurda giriş yaptı. 

TARİHİ GÖREVDE TÜM DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

İşte dakika dakika Bayraktar Akıncı’nın tarihi görevinin detayları:

20:00 – İran’ın gece görüşlü arama/kurtarma helikopter yardım talebi Milli Savunma Bakanlığına bildirildi. Bunun üzerine derhal bir adet Coguar tipi helikopter Diyarbakır’dan Van’a hareket etti.

22:20 – Kötü hava şartları nedeniyle 1 adet Akıncı TİHA için Cumhurbaşkanlığı’ndan onay alındı.

23:30 – Akıncı TİHA Batman'dan havalandı.

00:45 – Akıncı TİHA, helikopterin düştüğü düşünülen bölgeye ulaştı ve arama çalışmalarına başladı

02:36 – Kaza kırıma uğrayan helikopterin enkazı tespit edildi.

06:45 – Arama kurtarma ekipleri faaliyetlerini sonlandırana kadar enkaz başında tur atan Akıncı, Türkiye hava sahasına başarıyla geri döndü ve Van Gölü üzerinde Ay Yıldız çizdi.

UÇUŞU 7 SAAT SÜRDÜ

Hava muhalefetine rağmen bu görev gerçekleşti. Öyle ki: ruzgar 150 km saat hizinda esiyordu. Yağış, bulut, sis, fırtına, boran ve dağlık arazi gibi her türlü olumsuzlukla karşılaşıldı. Aslında çok tehlike bir uçuştu bu bu. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, Bayraktar Akıncı görüntü almak ve yeri tespit etmek için 300 ft’den ve dağların 100 metre kadar üstünde uçuşlar yaptı. Akıncı İHA'nın uçuşları 7 saat 27 dakika sürdü.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 82
  • Yorum 1 ay önce Şikayet Et
    Ülkemle gurur duyuyorum.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizle gurur duyuyorum
    Cevapla
  • Selimî 1 ay önce Şikayet Et
    Bize bu onuru yaşatan rabbimize şükürler olsun, başta bayraktar ailesi olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun...
    Cevapla
  • MENGEN,'li 1 ay önce Şikayet Et
    Selçuk BAYRAKTAR . Selçuk BAYRAKYAR . Selçuk BAYRAKTAR .
    Cevapla
  • Hüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Allah emeği geçenlerden razı olsun. Türkiye seninle gurur duyuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çinli devden Türkiye'ye dev yatırım! Gündeme bomba gibi düştü: Dikkat çeken TOGG detayı
Sinan Ateş davasında ara karar açıklandı!